Erdekspor 50. yılını kutluyor

Erdekspor 50. yılını kutluyor

Bandırmaspor’un eski futbolcusu Cavit Aydın: “Her şeyimi Bandırmaspor’a borçluyum”

Bandırmaspor’un eski futbolcusu Cavit Aydın: “Her şeyimi Bandırmaspor’a borçluyum”

Bandırmaspor’un eski futbolcularından olup yaşamını Erdek’te sürdüren Cavit Aydın, “Erdekspor’un kuruluşunun 50’inci yılı. Ancak Erdekli gençlerin spora yönelmeleri için kulübün yaptığı hiçbir şey yok. Bundan üzüntü duyuyorum” dedi.

1945 yılında Manyas’ta doğan Aydın, futbola bu ilçede başladıktan Bandırma’da Marmara Gençlik, Balıkesirspor, Bandırmaspor ve Altay formalarını giydiğini belirterek, şunları söyledi:

“Ancak Bandırmaspor’un yeri bende bir başkadır. Her şeyimi Bandırmaspor’a borçluyum. O dönemde Bandırmaspor Kulübü Başkanı olan Hasan Sur bana İhsaniye Mahallesi’nden ev aldı, düğünümü yaptı. Hasan Sur beyi rahmetle anıyorum. O yıllarda Bandırmaspor takımı çok güçlüydü. Özkay, B. Cengiz, Soner, Salih gibi unutulmaz oyuncuları vardı. Hiç unutamadığım, bende iz bırakan teknik direktörümüz ise Erdoğan Tokol’dur. Çok iyi bir hocaydı. Bizi, o günlere göre çok modern tekniklerle çalıştırırdı. Hem iyi bir teknik adam hem de futbolcu psikolojisinden anlayan iyi bir insandı. Hiç unutmuyorum bir gün, Tekelspor ile oynadığımız hazırlık maçında beni kaleci olarak oynattıktan sonra ‘Bundan sonra gideceğin herhangi bir takımda ‘Nerede oynuyorsun diye sorarlarsa kaleci dahil her yerde oynarım dersin’ demişti. O yıllarda Bandırmaspor 2. Lig’de mücadele ediyordu ama bugünün Süper Lig takımlarından farkı yoktu.”

Bandırmaspor’dan Altay’a transfer olan Cavit Aydın, o dönemde Altay kalesini koruyan Varol Ürkmez’in kendisine verdiği desteği de unutamıyor. 

Erdekspor’un kuruluş yıllarında kırmızı-beyazlı takımın antrenörlüğünü de yapan Aydın, Şadi Bayraktar’ın başkanlığında bulunan bugünkü Erdekspor yönetimini başarısız bulduğunu vurgulayarak, “Eski yıllarda, Erdekspor Kulübü’nün organizasyonunda köyler arası futbol turnuvaları, Kaymakamlık Kupası maçları düzenlenir ve yetenekli futbolcular Erdekspor’a kazandırılırdı. Şimdi yapılan hiçbir ciddi çalışma yok” diye konuştu.    ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdekspor . yılını kutluyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı