Erdek`in maskotu, Pelikan Aliş döndü

Erdek`in maskotu, Pelikan Aliş döndü

Erdek`te, yaz boyunca görünmeyen Pelikan Aliş`in dönüşü sevinç yarattı.

Geçtiğimiz yıllarda Erdek marinasında yaşayan iki Pelikan`dan, Aliş geri döndü.

Erdek marinası içinde kuğu gibi süzülerek görsellik yaratıp, kendilerine ikram edilen balıklarla sıra dışı bir yaşam süren iki Pelikan`dan Osman`ın balık kapmak isterken motor pervanesine kapılarak telef olması üzerine eşi Aliş terk-i diyar etmişti.

Uzun bir aradan sonra kısa bir süre önce Erdek`e dönen Aliş, eski günleri aratmayan güzellikte kendisine ikram edilen balıkları yiyip, hayranlarının fotoğraf karelerine görüntü vermenin ardından akşamları Zeytinliada`ya uykuya çekiliyor.

Önceki yıllarda yaşanan talihsiz kaza sonucu eşi Osman`ın telef olması, Aliş`in daha temkinli olmasına neden olurken, Marina çevresi Osman ile birlikte yaşadıkları günlerde insanlara daha yakın sokulup, adeta onların avuçlarından beslendikleri, oysa şimdi tek kalan Aliş`in aynı cesareti gösteremediği görülüyor.

Pelikan Aliş suyun kenarına kadar gelsede, kendisine ikram edilen balıkları çok dikkatli biçimde yutuyor.

Aliş`in Erdek marinasına dönüşü ile yaşanan mutluluk hergün yüzlerce insanın fotoğraf karelerine yansırken, memnun ve mutlu olmayan tek canlı`nın Kediler olduğu gözden kaçmıyor.

Pelikan Aliş`in kıyıya yaklaşması ile birlikte iskeledeki tüm Kediler hayranlık uyandıran ziyafeti izlemekten öte geçemiyor.



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false