Rotalar, Erdek`e çevrildi.

Rotalar, Erdek`e çevrildi.

Muhteşem bir yatla Erdek limanına demirleyen Dünyanın sayılı isimlerinden oluşan 9 kişilik VİP grup Zeytinliada`yı gezdi, Artake-Taş restoran`da balık yedi.

İstanbul çıkışlı tekne turlarının hiçbirinin uğramadığı Erdek’e bugün Artake Taş Restoran İşletmeciliğini yapan Can ve Jülide Gelmezgil’ in yat turizm firmalarıyla yaptıkları görüşmeler sonucunda ilk tekne limana giriş yaptı.

Limana giriş esnasında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği tekne 42 metre büyüklüğündeki Johanna isimli 4 katlı teknede sadece 9 yolcu vardı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın da 1 zabıta görevlisi ve özel rehber görevlendirmesi Erdek’in turizm açılımında önemli gelişme olarak gözlendi.

 İngiltere Bayrağı taşıyan JOHANNA Teknede 9 yabancı vip misafir ile 13 personel çiçeklerle karşılandı. Erdek e bugüne kadar gelen en büyük tekne olduğu belirtildi.

Konuklar aynı akşam özel bir otomobil ile Artake-Taş Restoran’a gelerek eşli gün batımı izleyip ustanın nefis ızgara Balığının tadına baktılar.

Organizasyonda çabası bulunan Gülmezgil, yakın zamanda başka yatlarında Erdek’i rotaları içine almaları için çaba sarf ettiklerini, özellikle Erdek’e gelecek yabancı konukların karşılanması ve ağırlanması noktasında özen gösterilmesinin ön koşul olduğunu söyledi.

İngiliz Bandralı muhteşem Johanna yatın 9 seçkin konuğu  Zeytinliada’yı da ziyaret ederek Başkan Hüseyin Sarı tarafından görevlendirilen tercümandan bilgi aldılar.

 



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false