Erdek’e sahil düzenleme projesi

Erdek’e sahil düzenleme projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek’te yapacağı sahil düzenleme çalışmaları ile ilgili olarak Erdek’te bir toplantı gerçekleştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek’te yapacağı sahil düzenleme çalışmaları ile ilgili olarak Erdek’te bir toplantı gerçekleştirdi.

Erdek Belediyesi meclis toplantı salonundaki proje ve bilgilendirme toplantısına, belediye başkan vekili Nimet Kalafat, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Koray Başa, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Sahil Mahallesi Muhtarı ve Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, muhtarlar, belediyenin ilgili müdürleri, otel-motel işletmecileri ve belediye ekipleri katıldı.

Toplantının ardından, “Çuğra” bölgesindeki Ali Haydar Sarı Sahil Bandı’nda yapılması planlanan düzenlemeler yerinde incelendi.



Yakup
3.02.2023 17:58:10
Güzel insanlar hepinize kolay gelsin calismalariniza birde erdek girişte itfaiyenin önünde bir trafik ışığı veye kavsakçalışması yapsanız acil olarak yazın çok sıkıntı oluyor

Göksel bektaş
3.02.2023 21:00:21
Lütfen erdekin dokusuna uygun insanların rahatça sahili kullanabilecegi bir çalışma yapalım teşekkürler

Yelda
3.02.2023 23:34:20

Aydın Selçuk Kolçak
4.02.2023 09:53:40
Bu düzenleme gerçekten çok acil olarak yapılması gereken düzenlemedir. Yalnız şunu belirtmek isterimki Ocaklar sahiline yapılan uygulama gibi göstermelik , zayıf bir alt yapı üzerine yapılmamalı. Yani göstermelik olmamalı. Şu anda kullanılan zemindeki beton yanılmıyorsam 40 yıl önce yapılmış. Bir başka konuda sahilin ve denizin temizliği. Çöplerin , yaprakların ve denizdeki yosunların toplanması için , kalkınmış , turizme önem veren ülkelerdeki gibi deniz temizleme , kum temizleme makinaları kullanılmaya başlanmalı. Sahilde halkı yönlendirmek için çöp kutularının sayısı artırılmalı ve bununla ilgili halkı uyarıcı tabelalar dikilmeli. Özellikle hafta sonları halkı uyaran ekipler ve anonslar yapılmalı. Bu projenin finansmanı için eğer kaynaklar yetersizse bir kereye mahsus bölgedeki otel, motel , pansiyon ve halkdan belli bir vergi toplanabilir. Harcamalarda şeffaf bir şekilde ilan edilmeli. Buna kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum . Temiz bir Erdek’te turizmle ilgili tüm tesislerin ve esnafın geliri artacaktır. Bir başka önemli konuda , sahilde kumun üzerine yapılan tahta , beton yapılaşma , telle çevirip şezlong konarak özelleştirilen kumsal tekrar gerçek sahiplerine , halka iade edilmeli. 30 yıldır Erdek’te yaşayan ve Erdek’i çok seven biri olarak , yapılacak uygulamaları dört gözle bekliyorum. Çalışmalarınızda başarılar diler , teşekkür ederim.

Yusuf Zibeller
4.02.2023 14:05:41
Çok gerekli bir çalışma,kolay gelsin. Bende Garajla ,egitkoop arasında sağda kalan bakımsız park,şehre girişte kötü bir görüntü arzediyor, lütfen orayı da Erdek'e yakışır bir hâle getirmenizi önerebilirmiyim.Tesekkürler.

Ahu kemiksiZ
6.02.2023 07:53:54
İtfaiyenin olduğu bölgeye lütfen trafik ışığı yapın birilerinin ölmesini beklemeden yaşlı ve çocuklarımız geçişlerde ciddi zorluk çekiyor

Anahtar Kelimeler: Erdek’ sahil düzenleme projesi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı