Erdek’e hoş geldin Ata’m!

Erdek’e hoş geldin Ata’m!

Atatürk'ün Erdek’e gelişinin 85. yılında ilk kez anma ve kutlama yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Erdek’i ziyaretinin ilk anma-kutlaması gerçekleştirildi.

Cumhuriyet alanında, çay bahçeleri önündeki sahilde gazeteci-yazar Önder Balıkçı’nın sunuculuğunda yapılan programa Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek, Bandırma ve Gönen şubeleri, siyasi parti ilçe başkanları, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma ve Erdek’teki sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, Erdekliler ve Erdek’te konuk bulunan vatandaşlar katıldı.

Atatürk’ün büyük fotoğrafını taşıyan Poseidon yatının limana yanaşmasının ardından Mustafa Kemal ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. 

Ardından sırasıyla CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şube Başkanı Berrin Atasoy ve Güney Marmara Kültür Platformları Birliği üyesi Salih Yaldız günün anlam ve önemini dile getiren konuşmalar yaptılar. 

CHP Erdek İlçe Başkanlığı, ADD Erdek Şubesi ve Güney Marmara Kültür Platformları Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ve Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da duygu ve düşüncelerini açıkladılar.

Ardından, Hatice Onur, Çiğdem Decan ve Reha Ulucay, Atatürk’ün Erdek ziyaretini izleyen anne ve babalarının duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Daha sonra Ömer Yalçın, Hasan Maviş, Mazhar Sevim, İlhan Hamdi Özsoy ve Elmas Eker’in Atatürk’ün, Erdek’e gelişiyle ilgili anıları okundu. 

Anma-kutlama programının sonunda, üst düzey protokol tarafından bir deniz aracıyla açılarak Atatürk’ün anısına denize çelenk bırakıldı.

Atatürk, yaşamının son ziyaretini 24 Haziran 1938’de, Savarona yatıyla Erdek’e yapmış, rahatsızlığı nedeniyle yattan karaya inemeyerek, kendisini karşılamaya gelen binlerce Erdekliyi güverteden selamlamış, bu ziyaretinden altı ay kadar sonra İstanbul’da vefat etmişti.    ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek’ geldin ’!
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı