Erdek`e Deniz Bilimleri Fakültesi

Erdek`e Deniz Bilimleri Fakültesi

Bandırma Denizcilik fakültesini rafa kaldıran Üniversite, Erdek`te Deniz Bilimleri Fakültesi için harekete geçti.




Bandırma Denizcilik fakültesini rafa kaldıran Balıkesir Üniversitesi Erdek`e Deniz Bilimleri Fakültesi için harekete geçti.
Erdek`e kurulması düşünülen Deniz Bilimleri fakültesi için uygun fiziki mekan arayışına geçen Rektör Mahir Alkan seçim öncesi siyasilerin Erdek`e müjde vermesi noktasında elinden geleni yapıyor.

Rektör Mahir Alkan Erdek`e gönderdiği yardımcısı AKP Milletvekili aday adayı Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper ile Balıkesir Üniversitesi İ.İ.B.F. Dekan yardımcısı Doç.Dr.Sedat Azaklı Belediye ile temasa geçerek kurulması düşünülen Deniz Bilimleri Fakültesi için bir an önce fiziki mekan bulunmasını istedi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile bir araya gelen Balıkesir Üniveristesi Rektör Yardımcı Prof Dr. Bedriye Tunçsiper ve B.İ.İ.B.F Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat Azaklı Balıkesir Üniversitesi bünyesinden kurulacak Deniz Bilimleri Fakültesi'nin yerleşkesi için bir dizi incelemede bulundu.

Heyet Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın yanı sıra İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü Personeli ile birlikte yerleşkeye uygun fiziki mekamlarda incelemede bulunuldu.


Başkan Aysan konu ile ilgili yaptığı açıklamada Erdek'imizin ekonomik ve sosyal alanda gelişimine büyük katkı sağlayacak fakülte projesi için uygun olabilecek yerlerde incelemelerde bulunduk, Çuğra Bölgesinde bulunan PTT Kampı ve MKE Kamplarını gezdik, farklı yer önerilerinde de bulunduk. Fakülte ile ilgili kararı Prof. Dr. Tunçsiper ve Doç. Dr. Azaklı yönetimlerine sunacaklar, yerleşke ile ilgili karar bu aşamadan sonra belli olacak. Bu projenin gerçekleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız, özellikle kış aylarında Erdek'li esnafımızın düştüğü geçim sıkıntısının çözümü İlçemizde açılacak fakültenden geçiyor. Buradan başta Balıkesir Üniversitesi Rektörü Sayın Mahir Alkan'a, Rektör Yardımcı Prof Dk. Sayın Bedriye Tunçsiper ve İ.İ.B.F Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Sedat Azaklı'ya, teşekkür eder, Erdek'imizin ve Erdek Halkımızın çok istedikleri bu projenin bir an önce gerçekleşmesini dilerim.” dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı