“Erdek’e bisiklet yolu gerekli”

“Erdek’e bisiklet yolu gerekli”

“Süslü Bisiklet Turu”nu İzmir’de başlatan Bandırmalı Sema Gür, “Erdek’in özellikle ‘Çuğra’ bölgesine mutlaka bisiklet yolu yapılmalıdır” dedi.

2013 yılında, “Süslü Bisiklet Turu”nu İzmir’de başlatan Bandırmalı Sema Gür, “Erdek’in özellikle ‘Çuğra’ bölgesine mutlaka bisiklet yolu yapılmalıdır” dedi.

Yaz aylarını Erdek’te geçiren Gür, şu değerlendirmede bulundu:

 “Erdek, bir turizm kenti. Yaz aylarında Erdek’e gelenler, turizmin kalbinin attığı Çuğra bölgesindeki sahil yolunda bisikletle gezmek istediklerinde yasaklarla karşılaşıyorlar. Gerekçesi ise vatandaşlar için tehlike yaratmaları. Oysa bu bölgeye bisikletliler için bir ‘Mavi Yol’ yapılabilir. Ülkemizdeki birçok turizm kentinde bisikletliler için bu ‘Mavi Yol’lar var. Aynı uygulamanın Bandırma için de olması gerekir.”

Bandırmalı eski Milli Eğitim Müdürlerinden Orhan Gür’ün kızı olup, İzmir Amerikan Koleji’nde tarih öğretmeni olarak çalışan Sema Gür ile Pınar Pinzuti’nin, 2013 yılında, İzmir’de, “Dünya Otomobilsizler Günü”nde başlattıkları “Süslü Kadınlar Günü”, bugün 30 ülkede, 155 kentte, eylül ayının üçüncü pazar günü gerçekleşiyor. Turun amacının, kadınların özgürce bisiklete binmeleri olduğu biliniyor.

“Süslü Kadınlar Günü” dolayısıyla geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler tarafından Sema Gür ve Pınar Pinzuti’ye, “Birleşmiş Milletler Dünya Bisiklet Turu Özel Ödülü” verilmişti. Böylece Gür, bu ödülü ilk kez alan Türk kadını olmuştu. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: “Erdek’ bisiklet gerekli”
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı