Erdek Ziraat Odası Başkanlığını Mustafa Saçıl'ın listesi kazandı.

Erdek Ziraat Odası Başkanlığını  Mustafa Saçıl

Bugün yapılan Erdek Ziraat Odası seçimlerinde Mustafa Saçıl'ın listesi 20 oyla seçimi kazanırken, Ahmet Uysal'ın listesi 8 oy aldı.

Bugün yapılan Erdek Ziraat Odası seçimlerinde Mustafa Saçıl'ın listesi 20 oyla Erdek Ziraat Odası'nın yeni yönetimi oldu.

26 Aralık'ta tamamlanan mahalle delegelerinin ardından Erdek Ziraat Odası yeni başkanını seçmek için saat 09.00'da delegeler bir araya geldi.

Seçimden önce gerçekleşen genel kurul, divan başkanlığının seçilmesiyle başladı. Divan başkanlığına Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, başkan vekilliğine Tatlısu Mahallesi Delegesi Cüneyt Balaban, katip üyeliklere ise Erdek Muhtarlar derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ayşe Ertürk seçildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından çalışma raporları okunarak oy birliği ile ibra edildi. Dilek ve temenniler bölümünde ilk olarak önceki dönem Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör veda konuşmasını yaptı. 

Özgör, "8 yıllık görev süremde en iyi hizmeti yapmaya çalıştım. Aldığım zaman odadan durumu belliydi. Genel ve çiftçilerimizden gelen istekleri ve talepleri değerlendirdik. Çiftçilik belgesi almak için itfaiye bayırında 2. katta bulunan odamızı yaşlı insanların çıkamaması nedeniyle buraya taşıdık. Daha rahat oldu. Merkeze, Marmarabirlik'e, İlçe Tarım'a daha yakın, ulaşımı daha kolay oldu. Ondan sonraki dönemlerde işletmeyi ayakta tutabilmek için ilaç satışlarına başladık, bünyemizde ziraat mühendisi bulundurduk. Gübre satışlarının hem şoförlüğünü hem hamallığını üstlendik. Artık yorulduk, ilk başladığımızdaki heyecanımız da kalmadı. Kendi işlerimiz de ve sorunlarımız da boyumuzu aştı. Şu anda iki liste yarışıyor. Hangi liste kazanırsa kazansın ikisine de başarılar dilerim. Çalışmak, çalışmak, çalışmak. Ben de odanın bir üyesiyim eğer ayakta durmasını istiyorsak kendi işin gibi burasını takip etmek zorundasın. Biraz boşladığın zaman odanın durumu her geçen gün çöküyor. Bundan sonraki dönemlerde bilhassa Marmarabirlik'le el ele olmak zorunda. Üye aidatlarının Marmarabirlik'e kesilmemesi durumunda odanın ayakta durması mümkün değil. Bunun yanında işletmeyi canlı tutmak lazım. İktisadi işlemin sürekli çalışır vaziyette olması lazım, oradan bir gelir gelmesi lazım. İki listeyi de şimdiden tebrik ederim. Hangisi kazanırsa başkanım odur. İkisine de başarılar dilerim. Bugüne kadar bana verdikleri destekten dolayı hem delege arkadaşlarıma hem muhtarlarıma teşekkür ederim." dedi.

Ardından Erdek Ziraat Odası Başkan Adayı Mustafa Saçıl, "Bugüne kadar hem yönetim kurulundaki tüm arkadaşlara yaptıkları görevler için çok teşekkür ediyorum. Kurulda dünden bugüne kadar hayatını kaybedenler varsa Allah rahmet eylesin, kalanlara ömür diliyorum. Yeni seçilecek yönetim kurulu arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum. Bu Ahmet abinin listesi de olabilir, biz de olabiliriz. Hiç ayrı gayrı yoktur. Biz seçildiğimiz takdirde sadece yönetimdeki arkadaşlarla değil 29 delegenin tamamıyla odayı yönetmek istiyoruz. Bizim listemiz mavi, gönlü bizden yana olan, oyu bizden yana olan herkesten Allah razı olsun. Tercihi bizden yana olmayanların da canı sağ olsun. Hayat devam ediyor, ateş de düştüğü yeri yakmıyor. Bugün ne kadar odanın seçimi de olsa aklımızın bir kenarı da depremzedelerde kaldı. Orada da vefat edenler var, Allah'tan rahmet diliyorum. Göçük altında kalanlar var, enkaz altında çıkmayı bekleyenler var. Bütün dualarımız sonuna kadar onlarla. Kalanlara da sabırlar diliyorum. Genel kurulumuzun tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Seçilen kim olursa olsun, Erdek için, Kapıdağ için, çiftçilerimiz için hayırlı olsun." dedi.

Saçıl'dan sonra  Erdek Ziraat Odası Başkan Adayı Ahmet Uysal, "Öncelikle 06/02/2023 tarihinde meydana gelen büyük felaket nedeni ile vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza en kısa sürede şifa dilerim. Ülkemizin başı sağ olsun. Öncelikle katılan tüm delegelere 'Hoş geldiniz.' der, bu genel kurulun odamıza üye olan tüm üyelerimize hayırlı olmasını temenni ederim. Değerli delege arkadaşlarım, uzun yıllar devlet kurumunda görev almış bir arkadaşınız olarak, edindiğim devlet tecrübesi ile, resmi kurumlar arasındaki istişare ve dayanışma gibi hususlarda tecrübeli birisi olarak, odamızın daha iyi, daha kaliteli ve daha ekonomik olarak üyelerimize daha faydalı olması için bugüne kadar edindiğim tüm bilgi ve birikimi vererek, ilçemizdeki tüm oda üyelerimize sağlıklı bir hizmet verme anlayışıyla bu göreve talip oldum. Ben istişareye önem veren birisi olarak, tüm delege arkadaşlarımla ziraat odamızın, en iyi şekilde hizmet sunabilmesi için büyük çaba içinde olacağıma şimdiden söz veriyorum. Resmi kurumlar ile birlikte odamıza yapılacak olan katkıların en üst seviyeye çıkarılmasını sağlamak, üyelerimize daha kaliteli ve daha ekonomik hizmet verme amacıyla bu göreve talip oldum. Bu nedenle tüm delege kardeşlerimizden yapılacak oylamada, oylarına talip olduğumu belirterek, yapılacak olan bu genel kurulun hepimize, ilçemize hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Ardından seçime geçildi. 1 delegenin deprem bölgesinde olması nedeniyle 28 delege oy kullandı.

Saat 17.00'den sonra açılan sandıktan Beyaz listeyle seçime giren Ahmet Uysal 8 oy alırken, mavi listeyle seçime giren Mustafa Saçıl'ın listesi 20 oy alarak Erdek Ziraat odasının 15 kişilik yeni meclisi belirlendi, akabinde ise 15 kişilik meclis oylaması ile 7 kişilik yeni ziraat odası yönetim kurulunu seçti.

Erdek Zraat Odasında göreve seçilen yeni meclis; Mustafa Saçıl, Cüneyt Balaban, Semra Baycan, Mehmet Sarısoy, Ali Öztürk, Süleyman Gün, Özkan Çorak, Kadir Uğur, İsmail İşler, Ayşe Ertürk, Yusuf Ay, Sezgin Birol, Birol Çavuş, Mustafa Bıyıklı, Ali Özcan, Erdek Ziraat Odası Yönetim kurulu ise; Mustafa Saçıl, Cüneyt Balaban, Semra Baycan, Mehmet Sarısoy, Ali Öztürk, Süleyman Gür, Özkan Çorak'tan oluştu.

Erdek Ziraat odası yeni meclisi askı süresi sonrası bir araya gelerek Meclis Başkanı ve Meclis Başkan vekilini belirlerken, yönetim kurulu ise Başkan ve Başkan vekilini seçecek.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı