Erdek trafiğinde değişiklik yok

Erdek trafiğinde değişiklik yok

Standart dışı araçların Erdek’ten geçmesi başlı başına felaket

Marmara Adası Mermer işletmelerinden yüklendiği TIR ile Erdek’e getirilen iş makinesi, Erdek iskelesinden kent çıkışına ancak 4 saatte ulaşabildi.

Yeni düzenlenen Hükümet caddesinde sağlı sollu parkların olması, kasadan taşan devasa iş makinesinin geçişini daha da zorlaştırdı. Yüklenici firma Erdek kent içi geçiş için gerekli olan izni aldıklarını, ilçe trafik ekiplerinin kendilerine refakat ederek kent dışına taşımaları gerektiği iddia ederken, İlçe trafik ekipleri standart dışı iş makinesinin sadece eskortluk yaparak kent dışına taşımanın mümkün olmayacağı gerekçesi ile yolu açacak kurtarıcı desteğini ihtiyaç bulunduğunu açıkladı.

Tartışmalı geçiş sürecinde her iki tarafta kendilerini haklı görürken, yola park etmiş birçok özel otomobil vatandaşların el atması ile kenara taşındı.

Trafik, kent trafiğini kilitlediği ve standart dışı yük ile bu yoldan geçmesi söz konusu olmadığı için TIR'a  bağlama kararı aldı.

Tartışmanın uzadığı Hükümet caddesinde sonuca varmak adına yapılan düzenleme haklı olarak büyük zaman kaybı, ve caddesinin kullanımını aksattı.



Anahtar Kelimeler: Erdek trafiğinde değişiklik
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli