Erdek, sahil dolgu alanlarını istiyor

Erdek, sahil dolgu alanlarını istiyor

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı: “Kanal İstanbul, Marmara Denizi’nin ölümü demektir”

Erdek Belediye Başkan Vekili Mühendis Hasan Yapakçı, Erdek’te yılbaşı gecesinin sakin ve olaysız geçtiğini belirtti. İlçede yılbaşı gecesinde eğlence yerlerinin genelde umduklarını bulamadıklarını vurgulayan Yapakçı, “Erdekliler, yılbaşını genellikle evlerinde geçirmeyi tercih ettiler. Zaten ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar da vatandaşların dışarıda harcama yapmaları önünde büyük engel oluşturuyor. Millette para yok. Herkes öncelikle geçinmeyi düşünüyor” dedi.

Erdeklilerin yeni yıllarını kutlayarak, 2020 yılında mutluluk, huzur ve umut dileyen Yapakçı, “Özellikle umudumuzu hiç yitirmemeliyiz. Umutsuz yaşam olmaz” diye konuştu.

Erdek Belediyesi personeline de özverili çalışmaları için bir kez daha teşekkür eden Yapakçı, “Personelimiz, aylardır ücret alamamalarına rağmen çalışmalarını hiçbir gün aksatmadılar. Onlara şükran borçluyuz. Alacaklarının ödenmesi için elimizden gelen girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

YOL ONARIMLARINI SÜRDÜRÜYORUZ

Erdek’e gelecek doğalgaz için bozulan yolların üst yapımını AKSA ile yapılan anlaşma sonucu belediye olarak üstlendiklerini vurgulayan Yapakçı, şunları söyledi:

“Tabii yolların sağlıklı bir şekilde yapılması için zeminin kuru olması gerekir. Ancak kış mevsimine de girdik. Bu arada yolların yapımını ilgili firmanın basınç ve sızdırmazlık testinin yapılmasının ardından gerçekleştirmek zorundayız. Başta cumhuriyet alanı olmak üzere bazı bölgeleri dikdörtgen, prizmatik taşlarla kaplayacağız. Yaklaşık bin dört yüz metre karelik alan bu taşlarla kaplanacak. Bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ de ilçemizde önümüzdeki dönemde önce altyapıyı yenileyecek, sonra da arıtma ünitesi kuracak. Yani Erdek’in cadde ve sokakları bir kez daha kazılacak gibi görünüyor.”

KILÇIK İSKELELER ERDEK BELEDİYESİ’NİN

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile imzalanan protokol gereğince Erdek’teki “kılçık iskeleler”in Erdek Belediyesi’ne geçtiğine işaret eden Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, şu bilgiyi verdi:

“Kılçık iskeleleri biz aldık. Feri iskele ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde kaldı. Bu iskelede Sahil Güvenlik botu da konuşlanacak. Biz de kendi sorumluluğumuzda bulunan alanda yer alan yüzer lokantalara da yeni yerler bulacağız.”

MARMARA DENİZİ’NDE VAHŞİ AVLANMA VAR

Marmara Denizi’nde balığın her geçen gün azaldığına dikkati çeken Yapakçı, şu değerlendirmede bulundu:

“Şurası bir gerçek ki, Marmara Denizi’nde vahşi bir avlanma var. Bu nedenle körfezimizde de balıkların azaldığını amatör bir balıkçı olarak ben de gözlemliyorum. Balıkçılarımızın, bu gerçeği görerek ve geleceği düşünerek, yasak avlanmalardan uzak durmalarını bekliyoruz. Bu arada içinde bulunduğumuz 2020 yılında, yasak avlanmaları önlemek adına devletimizin önemli yaptırımlar getirmesini memnuniyetle karşılıyorum. Buna göre hallerdeki kabzımallar, ellerine geçecek her balık için fatura kesmek zorunda bulunuyorlar. Yine avlanmaya çıkan tüm teknelere çip takma zorunluluğu getirilmesi de çok yararlı.”

“KANAL İSTANBUL” MARMARA’NIN ÖLÜMÜDÜR

AKP Hükümeti’nin, “Kanal İstanbul” projesinin ise ütopik olduğunu öne süren Yapakçı, “Eğer bu proje uygulanırsa Marmara Denizi’ndeki tüm canlı yaşamı tehlikeye girer. Kanal İstanbul, Marmara Denizi’nin ölümü anlamına gelir. Hatta kokudan Erdek’te biz bile duramayız” dedi.

DOLGU ALANLARINI İSTEDİK

Erdek Belediyesi olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden, Erdek merkez, Ocaklar ve Tatlısu mahallelerindeki tüm dolgu alanlarını istediklerini belirten Yapakçı, Erdek Belediye Meclisi’nin, yeni yılın ilk toplantısını 8 Ocak 2020 Çarşamba, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ise 9 Ocak 2020 Perşembe günü yapacağını sözlerine ekledi.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek sahil dolgu alanlarını istiyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli