Erdek sağlık teşkilatı önemli aşama kaydetti.

Erdek sağlık teşkilatı önemli aşama kaydetti.

Baş Hekim Dr.Mahmut Ekiz;Hedefimiz 25 yataklı Hastanemizi 55 yatak kapasitesine taşımak.``






14 Mart Tıp bayramı dolayısı ile kendisini ziyarete gelen konukları kabul eden Erdek sağlık grup başkanı ve Hastane baş hekimi Dr.Mahmut Ekiz çok zor şartlarda hizmet verdikleri Erdek`te kısa bir süre sonra yeni binaya taşınmaları ile bir çok problemlerinin çözüme kavuşacağını söyledi.

Dr.Mahmut Ekiz ``Fiziki kapasitemiz yeterli değil, hastanemizi tamamlamaya çalışıyoruz. A tipi diyaliz merkezimizi açmak için çalışmalarımız başladı. Balıkesir İl Sağlık müdürlüğünden onayı alındı. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. A tipi diyaliz merkezlerinde 5 masa var günde 2 hastaya hizmet verecek. Bunun sonucunda günde 20 hastaya tedavi hizmeti vermiş olacağız. Şu anda Erdek ve çevresinde yaklaşık 20-25 kiş var diyaliz tedavisi gören, hastalarımız Bandırma devlet hastanesine ve Bandırmada bulunan özel kurumlara gidiyorlardı.
Nüfus artışı, şeker ve yüksek tansiyon hastaları, stres ve kötü beslenme diyaliz hastalarının sayısının her geçen gün artmasına neden olmakta. Önümüzdeki yıllarda diyaliz hastalarının sayısının artmasından endişe ediyoruz. `` dedi


Hastane inşaatı bir ay içinde teslim ediliyor.
Dr.Ekiz ``25 yatak kapasiteli olan hastanemizi 55 yatağa çıkartmak istiyoruz. Ancak burada sağlık bakanlığının uygulamış olduğu bazı kriterler var. Tek kişilik odalarda 9 metre kare ,2 kişilik odalarda 16 metrekare, 3 kişilik odalarda 23 metre kare kullanım alanı isteniyor. Sağlık bakanlığının sağlık kalitesinde tek kişilik odalar, tuvalet ve banyolu, refakatçının da hastanın yanında kalabileceği modern odalar tercih ediliyor. Şu anda hastane kadromuzda dahiliye, çocuk hastalıkları, genel cerrah ve kadın doğum uzmanı bulunuyor. Yeni hastanemizde görev almak için hazır bekliyorlar. Erdek'in nüfusu itibariyle başka branş doktorunun geleceğini sanmıyorum. Şu anda hizmet verdiğimiz bina ilçe sağlık müdürlüğü,112 acil servisi, çevre sağlığı ve bağışıklık bölümü olarak kullanılması planlanıyor. Mülkiyeti Belediyeye ait olan binanın kullanılmasında başkanımızın zorluk çıkaracağı kanaatinde değilim.`` dedi.



Yeni binaya yeni başhekim
Erdek`teki çalışmaların knedisini yorduğunu söyleyen Dr.Mahmut Ekiz ``Ben bir başhekim olarak Erdek'e yapacağım hizmetin en iyisini yaptım. Hastanelerin mali ve idari işleri çok zordur. İstifa etmekte kararlıyım yerime yeni bir arkadaşın atanmasını bekliyorum. Sağlık grup başkanı olarak hizmet vermeye devam edeceğim. Ama şartlar ne getiri bilemem. Gidebilirim de.`` diyerek Erdek ile olan bağlarını belli oranda kopartmak istediği gözlendi.














Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı