Erdek plajlarına 4 mavi bayrak

Erdek plajlarına 4 mavi bayrak

Balıkesir plajları toplam 31 Mavi Bayrak verildi

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın 2020 yılı değerlendirmeleri sonucunda “Mavi Bayrak” sayısını 486’ya yükselten Türkiye, İspanya ve Yunanistan’ın ardından dünyanın en çok Mavi Bayrak’a sahip üçüncü ülkesi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasına göre Türkiye, dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden “Mavi Bayrak”ta bu yıl da yerini korumayı başardı. İspanya ve Yunanistan’ın ardından dünyanın en çok Mavi Bayraklı üçüncü ülkesi olan Türkiye’nin ödüllü plaj sayısı bu yıl 486’ya yükseldi.

Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan FEE’nin verdiği Mavi Bayrak ödüllerinin 2020 yılı değerlendirmeleri sonucunda, geçen yıl 463 olan ödüllü plaj sayısı 486’ya ulaştı. Ülkemizde 22 marina ve 7 yat ise bu yıl Mavi Bayrak ödülü alma hakkını elde etti.

Mavi Bayraklı plaj sayıları Antalya’da 2016’ya, Muğla’da 105’e, Aydın’da 35’e, İzmir’de 52’ye, Balıkesir’de 31’e, İstanbul’da 2’ye, Samsun’da da 13’e yükseldi. Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli, Düzce, Ordu, Mersin ve Van’da ise geçen yılın rakamları korundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, plaj sayısında, 2023’te, uluslararası Mavi Bayrak uygulaması yapan 50 FEE üyesi arasında dünya birinciliğini hedefliyor.

Bakanlığın öncülüğünde, 1993 yılında Mavi Bayrak programının ulusal takipçisi olarak kurulan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın(ÇEKÜL) http//www.mavibayrak.org.tr” internet adresinden 2020 yılı ödülleri ve diğer tüm bilgilere ulaşılabiliyor.

BALIKESİR’DE 31, ERDEK’TE 4 MAVİ BAYRAK VAR

İçinde bulunduğumuz turizm sezonunda Balıkesir’de 31, Erdek’te ise 4 Mavi Bayrak bulunuyor. Erdek’teki bu bayraklar, Çuğra bölgesinde 2, Kanava ve Ocaklar Mahallesi’nde birer adet yer alıyor.

Erdek Belediye Başkanı mimar Hüseyin Sarı, Mavi Bayrak’lar ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilçemizdeki dört bölge için başvuru yapmıştık. Dördüne de aldık. Erdek denizinin her yeri temiz. İstesek daha birçok bölgeye Mavi Bayrak alabiliriz.”

Mavi Bayrak için belediyelerin yaptığı başvurunun ardından ÇEKÜL yetkililerine her ay düzenli olarak deniz suyu numuneleri gönderiliyor. Bu numuneler, laboratuvarlarda tahlil edildikten sonra suyun temiz olduğu görülürse Mavi Bayrak veriliyor.

Mavi Bayrak, plajlar için önemli bir prestij niteliğini taşıyor. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek plajlarına bayrak
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli