Erdek meclisi toplandı.

Erdek meclisi toplandı.

Rüzgar Türübünlerinden, adet başına 200 bin lira alınması oy birliği ile kabul edildi.

Erdek Belediye meclisi yapılan toplantıda izinli olan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Çisem Tanrıöver Özkoyuncu katılmadı.
Mart 2022 ayı toplantısının gündeminde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü kurulması hakkındaki madde oybirliği ile kabul edildi.

Bandırma-Erdek İl Yolu ile (Erdek Narlı Arası) Karayolu güzergâhı ve yakın çevresine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile Narlı Mahallesi Nazım ve Uygulama İmar Planlarının Plan GML veri yapısına uygun şekilde güncellenmesi hakkında ki konu İmar Komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Erdek Belediye Başkanlığı Gelirler Tarifesi’nin 2022 yılı ücretlerinin belirlendiği 4. Maddesin de yer alan Rüzgâr Türbinlerinin İmar Kontrolü Teknik Eleman (İskân) Ücreti görüşüldü. Komisyonuna gönderilen konu için 15 dakika ara verilen aranın ardından Plan ve Bütçe komiyonu tarafından belirlenen Rüzgar Türübünlerinden, adet başına 200 bin lira alınması oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme alınan 3 ek maddesi görüşüldü.

Ek gündem maddesinin 1 maddesi, Erdek'in kırsal mahalleside bulunan Ramazan Serin'e ait 49.38 m2 arsanın Erdek Belediyesine bedelsiz ve şartsız olarak bağış yapılması konusu görüşüldü. Bu konu hakkında Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'a oy birlirği ile yetki verildi.

Ek gündemin 2. maddesi olan Belediyemiz bünyesinde görev yapan makina mühendisi bulunmaması nedeniyle müdürlümüze gelen ruhsat başvurularında ve ön inceleme taleplerinde asansör ve mekanik tesisat projeleri incelenememektedir. Söz konusu projelerde detaylı inceleme yapılabilmesi için TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ile ORTAK MESLEKİ DENETİM VE TEKNİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLU imzalanarak teknik destek alınması konusu hakkındaki madde için Belediye Başkanına oybirliği ile yetki verildi.  

Ek gündemin 3. maddesi İlçe stadının spor tesisleri yapmak için İl Spor Müdürlüğü'ne devri hakkında.

Bu konu hakkında görüş bildiren Başkan Karışık İlçe Stadının verilmesi taraftarı olmadığını gerekirse İl Spor Müdürlüğü ile birlikte bir protokol yapılarak bu alana tesislerinin yapılabileceği görüşünü belirtti. Ak Parti grubunun vermiş olduğu bu önerge oy çokluğu ile kabul edilmedi.

Gündemin son ek maddesinde ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk isminin ilçemizde bulunan herhangi bir caddeye verilmesi görüşüldü. Bu madde Erdek ilçesinde bulunan caddelerde ismi olduğu için imar komisyonuna havale edildi.



Anahtar Kelimeler: Erdek meclisi toplandı.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı