Erdek İHL de evrim tamamlandı.

Erdek İHL de evrim tamamlandı.

Erdek`te tarihi Atatürk ilköğretim okulu önce İmam Hatip Lisesine dönüştürüldü, şimdide "Ahmed Vehbi ÇIKRIKÇIOĞLU" Adadolu İmam Hatip Lisesi olarak tabela değişikliği uygulanıp evrimini tamamladı.

Erdek`te, Atatürk`ün izlerini silme noktasında tarihi ilköğretim okulu üzerinde başlatılan evrim "Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu" ile evrimini tamamladı.

Bilindiği üzre Erdek`te bir asra yakın zamandır Atatürk ilköğretim okulu olarak hizmet veren ve Erdek`in temel eğitimi ile özdeşen tarihi okul, yeni deprem yönetmelikleri karşısında kifayetsiz kaldığı gerekçesi ile önce boşaltılmış, ardından Adliye ye tahsisi için bir dizi diplomasi geliştirilmişti.

Adalet bakanlığı Erdek Adliyesini söz konusu tarihi binaya alabilmek amacı ile anıtlar kurulu normları üzerinden yapılan fizibilite raporlarının inceşenmesi ardından öne çıkan mali portreyi yüksek bularak bu projeden vaz geçmişti.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından revi planına uygun olarak restore edilen Atatürk ilk Öğretim okulu, il Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 2014-215 eğitim öğretim döneminde tedrisata başladı.

Eğitim döneminin ilk sömestresine gelindiğinde ise kurumsal kimliğe dönüşümün son evresi tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Balıkesir`in ilmi tarihinde ismi öne çıkan düşünür Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu`nun ismini Erdek Anadolu İamam Hatip lisesine vermeyi kararlaştırdı.

İsim tahsihinin kabulü ardından 6 ay önce takılan Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesinin tabelaları sökülerek evrimin son halkasını tamamlamak üzere Tabelacı`ya bırakıldı.

Cuma günü sömestre tatiline girecek okulda yarı yıl tatilinde isim değişimi tamamlayan Adadolu İmam Hatip Lisesi 15 gün sonra okuluna dönen öğrencilerini yeni ismi ile açılımını tamamlamış olarak karşılayacak.

AHMED VEHBİ ÇIKRIKÇIOĞLU KİMDİR?

Atatürk´ün adını okuldan sildiği Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu kim?
İlim Yayma Cemiyeti´nin kurucusu.
İlim Yayma Cemiyeti´nin kuruluş amacı ne? 
Milli, ahlaki, dini, manevi değerleri koruyan nesiller yetiştirmek... 
Cemiyet, 11 Ekim 1951´de, dönemin Demokrat Parti iktidarının desteği ile kurulmuş. İlk işi de, Milli Eğitim Bakanlığı´nın istemi üzerine İstanbul´da ilk imam hatip okulunu açmak olmuş.
İlim Yayma Cemiyeti´nin kararıyla kurulan bir de İlim Yayma Vakfı var. O vakfın bugünkü mütevelli heyetinde tanıdık bir isime rastlıyorsunuz: 
Necmettin Bilal Erdoğan
Bir başka mütevelli heyet üyesi de, şu anda TBMM Başkanlığı´nda oturan İsmail Kahraman. Bilesiniz, Atatürk´ün adının okuldan silinmesi bir rastlantı değil.

Cezalandırılan yargıç 
Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, dinsel simge kullanan kadın avukatları duruşmalara almadığı, yani anayasanın ?laik?lik ilkesine uyduğu için önce aylıktan kesme, ardından kınama cezası aldı. 
Karadağ, ceza aldıktan sonra sendika üyesi arkadaşlarına şu kısa bilgiyi aktardı: 
?Dinsel simge kullanan avukatların duruşmalara katılamayacaklarına dair duruşum nedeniyle laik olduğunu iddia eden 2014 HSYK´si ikinci kez cezaverdi. Laik ve sosyal demokrat olduğunu söyleyen HSYK üyeleri ile cemaat soruşturmalarına muhalefet eden HSYK üyeleri benim soruşturmalarımda oybirliğine varmışlardır. 
Aynı konuyla ilgili geriye kalan iki soruşturmam daha var. Birinci ceza aylıktan kesme, ikinci ceza kınama, üçüncü ve dördüncü ceza daha ağır olacak. 
Benim duruşum değişmeyecek. Ülkemin laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağım.? 
Demek ki, bu ülkede hâlâ yargıçlar var!



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli