Erdek Esnaf Odasında Yeni Başkan Vahit Kocabıyık

Erdek Esnaf Odasında Yeni Başkan Vahit Kocabıyık

6 Adaylı Erdek esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerini Vahit Kocabıyık ve ekibi kazandı.

31 Mart 2022 Esnaf ve Sanatkarlar odaları için 4 yıllık görevlerini sonlandıran sürecin son günüydü. Nitekim Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğine bağlı 85 esnaf odasından Erdek Esnaf ve Sanatkarlar odası bu süreci son ana kadar kullandı.

Mahmut Canbaz başkanlığındaki Erdek esnaf odasının 1124 üyesinden 776 üyesinin katılım sağladığı genel kurul bugün Erdek yat otel'de yapıldı.

Divan Başkanlığını Besob Başkan vekili Hayri Özden'in yaptığı genel kurulda liste enflasyonu yaşandı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından başlayan genel kurulda çalışma raporunu Başkan Fatih Canbaz okudu, diğer raporların okunmasını ise BESOB genel sekreteri Hüseyin Savran yaptı.

Çalışma ve faaliyet raporları üzerine söz alan olmadı, oya sunulan raporların ibrası ardından oda yönetimine talip olan liste başkan namzetleri tek tek söz alarak hedeflerini açıkladılar.

Daha sonra divan görevi seçim kuruluna bırakması ile 4 ayrı sandıkta başlanan oylama saat 17.00 de sona erdi. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar odası üyesi 1124 kişiden hazirun cetvelinde yer alan 776 kişi oy kullandı. Gizli oylama sonrası açılan sandıklardan çıkan oyların tasnifi sonucu Vahit Kocabıyık 251 oy ile Erdek esnaf odasının yeni yönetimini oluştururken 12 yıl oda başkanlığını yürüten Mahmut Fatih Canbaz 167 oy, Hasan Akyıldız 113 oy, Cenk Altındağ 109 oy, Kerem Kırgül 93 oy, Mustafa Tetiktur ise 43 oy aldılar.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Seçimlerinde geçerli oyların %32.85'i 251 oy alarak yeni oda yönetimine seçilen Vahit Kocabıyık'ın Başkan olduğu yönetim listesinde Vehbi Akalın, Vural Çalık, Fatih Dursun, Nuray Filiz, Remzi Gönal, Kazım Kırlaç, Cem Kulalı, Ali Ispanakçı. Denetim kurulu üyeliklerinde ise Duygu Ege, Hasan Hüseyin Onay, Hilal Özgenlik görev aldılar.



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı