Erdek Belediyesinin geliri Eski Borçlara yetmiyor...

Erdek Belediyesinin geliri Eski Borçlara yetmiyor...

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ``Yokluk ve borç mirası ile savaşıyoruz..``





Yönetime geldiği günden itibaren Erdek Belediyesi'nin geçmiş borçlarını ödemek için gece gündüz çalışan Hüseyin Aysan'ın, ürettiği radikal çözümler dikkati çekiyor.

Bu çözümlerden birisi de geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren 6111 Sayılı Yasa Kapsamında Bazı Borçların Yapılandırılması uygulaması idi.


Erdek Belediyesi'nin 29 Mart 2009'dan önceki 10 yıl boyunca ödenmediği için üst üste biriken ve ağır faizler nedeni ile ödenebilmesi olanaksız borç listesinin alacaklıları arasında devlet kurumları, özel sektör ve hatta çevre belediyelerin olması Başkan Hüseyin Aysan`ı güç durumda bıraktı.

Başkan Aysan; Vergi Dairesi, Mal Müdürlüğü ve Bandırma Belediyesi'nin yöneticileri ile bu borçlar için çeşitli görüşmeler yaptı. Bu kurumlara ait borçların yapılandırılması için yaptığı çalışmalar geçtiğimiz yaz aylarında tamamlandı. Erdek Belediyesi'nin maddi imkânsızlıkları ve Aysan Başkan'ın olağan üstü mücadelesi sonucu  Vergi Dairesi, Mal Müdürlüğü ve Bandırma Belediyesi`ne yapılacak ödemeler bu güne dek aksamadan ödendi.


Belediye Başkanı Hüseyin Aysan konu ile ilgili yaptığı açıklamada Erdek Belediyesi'nin benden önceki Eski Yönetimi'nin 10 yılda yaptığı en başarılı icraat, hepimizin artık ezbere bildiği 80 milyonu bulan borçlarıdır.``

``Biz geçtiğimiz yaz aylarında Bazı Borçların Yapılandırılması ile ilgili 6111 Sayılı Yasa çıkarıldığında, Borçlarımızı yasadan faydalanarak nasıl ödeyebileceğimiz ile ilgili bir çalışma yaptık,  Bu çalışmalar kapsamında gördük ki,  sadece Vergi Dairesine olan bazı borçlarımız faizi ile birlikte 1.959.000TL. bazı Vergi borçlarımızı yasadan yararlanırsak 818.153TL olarak, 18 eşit taksitte ve üstelik bu rakamı dondurarak ödeyebileceğimizi gördük. Hemen başka hangi kuruma borçlarımızı bu şekilde ödeyebileceğimizi araştırdık. Vergi dairesi dışında Mal Müdürlüğü'ne  Halitpaşa Mahallesi'nin kumsal kira bedelinden ve Bandırma Belediyesine geçmişte kullanılan Bandırma Otogarı'nın kullanım bedeli gibi çok sayıda borç kalemi olduğunu gördük. Bu araştırmalarımız neticesinde,  hemen belediyemizin bazı borçlarının yapılandırma işlemlerini gerçekleştirdik. Bu yolla toplamda Belediyemizin borç hanesinden yaklaşık 1.500.000TL gibi bir rakamı eksilttik. Yaptığımız borç yapılandırmalarını da diğer pek çok kuruma olduğu gibi Haziran 2011'den bu yana düzenli ödemeye çalışıyoruz. İşin en zor yanı ise, bu taahhütlerimizi zamanında ödemek. Çünkü malum şahıs döneminin ağır hatalarından biri olan, vatandaşlarımızdan haksız yere toplanan katı atık bedellerinin, iade işlemleri sırasında yapılan mahsuplar nedeni ile Erdek Belediyesinin kasasına her gün çok az miktarda para giriyor.``

``Taahhütlerimizin zamanında Ödenememesi halinde tüm uğraşlarımız boşa gidecek, bu nedenle ben ve çalışma arkadaşlarım çok çaba sarf ediyoruz ve herkes fedakarlıkta bulunuyor. Bu nedenlerle maaşlarını aylardır alamayan ve sabırla bekleyen değerli personelime çok teşekkür ederim.``

``Birçok borcumuzu ödedik, ödenmeye de devam ediyoruz. Bunca güçlüğün ve ekonomik sıkıntının arasında bir yandan da Erdek'imiz için yeni yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yatırım planlarımızı yaparken de borçlarımızın ödeme planlarını mutlaka göz önüne alarak yapmaya özen gösteriyoruz. Ümit ediyorum ki bu planlamalarımız ile 2015 yılının sonunda , Erdek'imizi içine saplandığı borç batağından çıkaracağız” diyerek sözlerini noktaladı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli