Erdek Belediyesinden "Çamurlu Su" açıklaması

Erdek Belediyesinden

Erdek Belediyesi: “Su-kanalizasyon sorumluluğu Büyükşehir’in”

Erdek Belediyesi: “Su-kanalizasyon sorumluluğu Büyükşehir’in”

Erdek Belediyesi, ilçenin çeşmelerinden akan çamurlu su ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, su ve kanalizasyonun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğuna dikkat çekildi.

Belediyenin açıklaması şöyle:

“İlçemizde son zamanlarda yaşanan ve belediyemize çok fazla şikâyet olarak gelen çeşme sularından akan çamurlu sular ve son günlerde yaşanan su kesintilerinin Erdek Belediyemiz ile hiçbir bağlantısı yoktur.

6366 sayılı yasa gereğince 30 Mart 2014 seçimleri ile birlikte il belediyesi statüsündeki Balıkesir Belediyesi, yasa gereğince Büyükşehir Belediyesi’ne dönüşmüştür.

Yasal yükümlülükler ve mevzuat çerçevesi, büyükşehir belediyelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ana hatlarıyla 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu tarafından belirlenmiştir. 

Bu kanunlar gereğince, su ve kanalizasyon hizmetleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olup, bu belediyenin yetki ve sorumluluğundadır. Su ve kanalizasyon hizmetlerinde çalışan personelimiz ve ekipmanlarımız bulunmamaktadır. 

Erdek Belediyesi olarak bizler, şikâyetlerinizi ilgili ekiplere iletmekteyiz.

Siz değerli vatandaşlarımızın da şikâyetlerinizi en kısa sürede çözüme ulaşması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne iletebilirsiniz.

DİLEK VE ŞİKÂYETLERİNİZ İÇİN

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi santral telefonu: (0266)239 15 10

e-posta adresi: belediye@bel.tr

BASKİ Erdek Şube Şefliği: (0266)202 10 50



HASAN İLHAN
30.08.2023 10:46:00
Çamurlu su şikayetine Ocaklar mahallesinden aynen katılıyorum.

Erkan Tasdelen
30.08.2023 13:05:24
Erdek halkinin ve gelen turist misafirlerin ciddi bir sekilde enfeksiyon ve akciger hastaliklarina sebep olunmaktadir,ve bu yaslilarda olume sebep olmaktadir.Bu problemin en kisa surede giderilmesi gerekir

Fahrettin Yıldırım
30.08.2023 13:58:33
Sayın baskı yetkilileri. Erdekin çok güzel kaynarca suları varm Bu suları ayrı cesmelerden halk için toplayın akitabilseniz ne kadar büyük sevap kazanırsınız. İnsanlar su alayacak duruma geldi. Lütfen bu durumu bir masaya yatırın, ve güzel çeşmelerden güzel sular şişelere dolup evlere çayda yemekte ve içmekte şifa kaynağı olsun. Şu için her türlü masrafa değer. Bizim insanimiz hayır için de size yardım eder , yeter ki siz önayak olun. Ceşmelere hayır sahiplerinin isimleri de yazılırsa motive edilmiş olur. Emekli öğretmen Fahrettin Yıldırım.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı