Erdek Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Erdek Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Erdek belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

Erdek Belediyesi Nisan ayı belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Millet ve Cumhur ittifakı meclis üyelerinin tamamının katıldığı meclis toplantısının gündemindeki 12 madde ile 1 ek madde görüşülerek karara bağlandı.

Meclis gündeminin ilk maddesi Encümen üyeliklerinin seçimiydi. Gizli oyla yapılan seçimin sonucunda Millet İttifakı’ndan Nimet Kalafat ile Recep Eren Encümen üyeliklerine seçildi.

Gündemin 2. Maddesi; Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin belirlenmesiydi. Yapılan oylamada Millet İttifakı’ndan Nimet Kalafat, İbrahim İlhan, İbrahim Beyoğlu, Cumhur İttifakı’ndan Orhan Narin ve M. Ali Yağcı seçildi.

Gündemin 3. Maddesi; İmar Komisyon üyelerinin seçimiydi. Komisyon üyeliklerine Millet İttifakı’ndan Murat Çolak, Şaban Telemeci, Recep Eren, Cumhur İttifakı’ndan Çisem Tanrıöver Özhuy ve M. Ali Yağcı seçildi.

Gündemin 4. Maddesi; Kadın ve Aile Komisyon üyelerinin seçimiydi. Komisyon üyeliklerine Millet İttifakı’ndan Nimet Kalafat, Canan Kırdar, Cumhur İttifakı’ndan Çisem Tanrıöver Özhuy ve Huri Güven seçildi.

Gündemin 5. Maddesi; Bandırma Erdek İl Yolu (Erdek Narlı Arası) Karayolu güzergâhı ve yakın çevresine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ve Narlı Mahallesi nazım ve uygulama imar planlarının Plan GML veri yapısına uygun şekilde güncellenmesi hakkında idi. Bu gündem maddesi komisyondan gelen rapor doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin İlçemizde bulunan ana caddelerden birine verilmesiydi. Komisyondan gelen ve meclise sunulan rapor doğrultusunda (İlçemizin merkez mahallelerinden biri olan Atatürk Mahallesine, Ocaklar ile Yukarıyapıcı Mahallelerinde ise Atatürk Caddesi isminin verildiği tespit edilmiştir) Erdek’te bir ana caddeye “ATATÜRK” isminin verilmesi tekrar oylanarak meclis üyelerinin oy birliği ile ret edildi.

Gündemin 7. Maddesi; Mülkiyeti Erdek Belediyesi’ne ait olan Alaattin Mahallesi 374 ada 2 parselin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi talebi hakkında idi. Komisyon raporu doğrultusunda işlem yapılmasına, Millet İttifakı üyelerinin kabul, Cumhur İttifakı üyelerinin ret oyu vermesine rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesi; S.S. Erdek Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 15.03.2022 tarihli dilekçesi hakkında idi. Bu madde, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Gündemin 9. Maddesi; Araç Bağışı hakkında idi. Bursalı bir iş insanının Erdek Belediyesi’ne şartsız ve bedelsiz hibe olarak Fiat Fiorino marka araç bağışı oybirliği kabul edildi.

Gündemin 10. Maddesi; Aşağı Yapıcı Mahallesi 124 Ada, 1 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan Ticari İşyeri ve Arsasının 5 (beş) yıllığına kiralanabilmesi için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesiydi. Bu madde 10 yıla kadar kiralanabilmesine yönelik encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 11. Maddesi; Erdek Belediyesi taşınmazlarında bulunan baz istasyonu alanlarının 5 (beş) yıla kadar kiralanabilmesi için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi yer alıyordu. Bu madde de oy birliği ile kabul edilerek Encümene yetki verildi.

Gündemin 12. Maddesinde; Belediyenin 2021 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesiydi. 2021 Faaliyet raporu daire müdür ve amirlerin yaptığı sunumun ardından oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin 13. Maddesi; Denetim Komisyonu Raporu hakkında Meclise bilgi verilmesiydi.

Komisyonda görevli Nimet Kalafat tarafından rapor okundu. Okunan raporun ardından, AK Parti grubu tarafından yapılan açıklamada CHP’li bazı belediye meclis üyelerinin belediyeye iş yaptıkları ve bunlara fatura kestikleri dile getirildi.

Meclis üyelerinin kanun gereği belediye ile alış-veriş yapamayacaklarını hatırlatan AK parti grubu, taleplerinin dikkate alınmasını istedi.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı