Erdek Belediye meclisinin tek maddelik gündeminde yine sonuç çıkmadı

Erdek Belediye meclisinin tek maddelik gündeminde yine sonuç çıkmadı

   

 

Erdek belediyesinin Ağustos ayı olağan toplantısı tek maddelik gündemle açıldı, günden dışı konular tartışıldı.
Erdek belediyesinin Erdek-Avşa ve Tekirdağ arası sefer yapan Gemtaş`a ait iskele palamar ücreti belirlenmesine ilişkin tek maddelik gündem herzaman olduğu gibi CHP li üyelerin Red oyu ile kabul edilmezken Sedat Ülgay çekimser kaldı.
Ülgay konuya teknik yaklaşım ile maddenin şekline muhalif kaldığını belirterek GEMTAŞ`ın Çanaklale valiliği bünyesindeki iktisadi işletme olarak faaliyet gösterdiğini, Rekabet kurulu tarafından da ticari bir kuruluş olarak belirlendiğini, Resmi taşıt statüsünde değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Resmi deniz taşıdı statüsünde Jandarma, Sahil güvenlik,Donanma ve Deniz cankurtaranı gibi ticari olmayan taşıtlar olduğunu belirterek, Palamar ücreti alınması gerektiğini vurguladı.
Başkan Aysan eleştirileri yorumlarken her zaman olduğu gibi meclise taşınan konuların Erdek`in genel menfaatleri noktasında ele alınması gerekirken, kişisel beklenti ve siyasi katkıların ön planda tutularak hareket edildiğini vurgulayıp `` Bu kayıplar Erdek`in kaybıdır, Zaten eski borçlardan dolayı yatırım yapma noktasında yetersiz olan Belediyemiz, Gelirler noktasında da bu tür engellemeler ile hiçbir faaliyet yaptırılmama düşüncesi, Erdek`e verilecek en büyük cezadır, Erdek ve Erdekliler bunu hak etmemektedir, Günü geldiğinde tüm belgeler ile bu tutarsız davranışlarınız Erdek halkının bilgisine sunulacaktır.`` dedi.
ERDEK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
 
Erdek Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını tek gündem maddesiyle yaptı. Belediye başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığındaki meclis toplantısında zaman zaman CHP grubu ile AKP`liler arasında gerginlikler ve tartışmalar yaşandı.
2011 yılı ücretler tarifesinin 30. maddesinde yer alan " Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait deniz vasıtaları hariç" ibaresinin kaldırılması hakkındaki gündem maddesi, CHP grubunun 8 oyuyla reddedilirken, 6 AKP`li üye kabul oyu verirken, CHP`li Sedat Ülgay, çekimser oy kullandı. Konuyla ilgili söz alan Ülgay, konuyla ilgili olarak, Erdek`ten adalara sefer yapan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş.`nin, " Kamu Kurum ve Kuruluşları olduğunu öne sürerek, şirketlere ait gemiden Erdek Limanı`nda palamar ücreti alınmamasını talep ettiğini vurgularken şunları söyledi:
" Ancak, bu şirketin, kamu kurum ve kuruluşu dair rekabet Kurulu`nun kararı bulunmaktadır. Bu nedenle, Erdek`ten, adalara sefer yapan Gestaş`a ait gemiden, Erdek Belediyesi`nin, Liman palamar ücreti alması son derece doğrudur. Kaldı ki, bu konunun meclis gündemine bile gelmemesi gerekirdi."
 
GERGİN ANLAR
 
AKP`li üye Melek Decan`ın, mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıda, Belediye başkanı Hüseyin Aysan ve AKP Grubu ile CHP`li üyeler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
CHP`li üyeler, Çuğra mevkiinde Çarşamba günleri kurulan Pazar yerinde, Erdekli esnaf Mustafa Ediz`e zabıta tarafından yer verilmediğini öne sürünce, Başkan Aysan, bu olaydan kendisinin haberinin olmadığını belirtti. CHP`li üyeler Mehmet Ali Kılıç, Burhan Karışık, Nimet Kalafat ve Sümer Balkan, belediye yönetiminin, herkese eşit davranması gerektiğine işaret ederken Belediye başkanı Hüseyin Aysan, " Biz, her vatandaşımıza eşit ve adil davranıyoruz" dedi.
Toplantıda, belediye yönetimi tarafından, tüm meclis üyelerine, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen tarafından yazılıp, BANVİT A.Ş. nin bastırdığı, " Güzelliğine Özel Erdek" kitabı da dağıtıldı.
     

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli