Erdek Balık Halinde Müzayede geleneği sürüyor.

Erdek Balık Halinde Müzayede geleneği sürüyor.

Erdek’li küçük ağ ve olta balıkçılarının gece mesaisi sabah açılan Balık müzayedesi ile karşılık buluyor.

Erdek’li küçük ağ ve olta balıkçılarının gece mesaisi sabah açılan Balık müzayedesi ile karşılık buluyor.

Erdek’li küçük ağ ve olta Balıkçılarının gece boyunca sürdürdükleri balık avcılığı sabahları 08.30 açılan müzayede ile karşılık buluyor.

Gece avcılarının nasiplerine yönelik avları, şansları ile ödüllenirse bereketli bir av dönüşü yüzleri gülüyor. Şanssız bir gece geçerse olan sigara paketlerine oluyor. Tüttürülen sigaralar, kasketin üzerinden kaşınan başlar “Bir başka sefere, inşallah” temennisi ile geçiştirilirken, küçük ağ ve oltaların dolu çıktığı bereketli bir gece ise sabah müzayede satışları ile karşılık bulup, yüzlerdeki tebessümü arttırıyor.

Erdek belediyesi Balık hali personeli tarafından her yıl yaz aylarında gerçekleştirilen Balık müzayedesi 9 gün lük bayram tatili dolayısı ile bu yıl özel program ile 6-14 Nisan 2024 tatiline göre özel olarak erken programa alındı.

Erdek Balık halinde bu sabah gerçekleşen açık arttırmaya 8 çeşit balık geldi. 25 dakika süren satışlara birçok balık müşterisi yetişemedi.

İhaleye yetişen erkenci balık tüketicileri İstavrit tavası için 150-200 tl. Mırmır 100-150 tl Karagöz 150 tl. Levrek 100-200 tl. Kırlangıç 100 tl. İspari 50-100 tl. Kefal için ise 50-100 tl ödeyerek akşam için mangal keyfine hazırlık yaptı.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı