Erdek Zeytin Koop´ta mali kongre

Erdek Zeytin Koop´ta mali kongre

Üretimde, Kampanya ve Karlılık´ta ortaklarında beklentinin karşılandığı bir yıl yaşandı.

162 sayılı Erdek Zeytin Kooperatifi Olağan Mali genel kurulu, Başkan Aptullah Şenol´un blanço-kar-zarar ve bütçe açıklaması

162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi olagan Mali genel kurulunda açılış konuşmasını Başkan Aptullah Şenol yaptı.
Şenol, Müstahsil ortaklar ve zeytin üreticisi adına güzel bir yıl yaşandığını vurgulayarak başladığı konuşmasında alım kampanyasının 25 Ekimde başlayıp, 10 Ocak 2018 de ise kampanyanın tamamlandığını söyledi.
Şenol havalarında olumlu geçmesi dolayısı ile Marmarabirlik tarihinde sofralık zeytin´in rekor seviyede 10 milyon kg´ın üzerinde zeytin alımı gerçekleştirildiğini parasal anlamda ise 54.5 Milyon dolayında ödeme yapıldığını açıkladı.
Şenol, zeytin üretiminde istihsali arttıracak toprak ve yaprak analizi vs. gibi üreticinin beklentilerine yönelik çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü, amaçlarının zeytin üreticisinin alın terinin karşılığını anması noktasında karlılık oranını arttırmak olduğunu söyledi.
Şenol ayrıca ilkkez buyıl kampanya sürecinde alınan zeytin´in kısa dönemde olgunlaştırılarak Şubat ayında satışına başladıklarını kaydetti.
Başkan Şenol´un açıklaması ardından Divan seçimine geçildi ve Kooperatif eski başkanlarından Recep Eren´in divan başkanlığna getirildiği genel kurulda katılım oranı yüksek oldu.

162 sayılı Erdek Zeytin Kooperatifi Olağan Mali Genel kurulda Belediye Başkanı Mim. Hüseyin SARI´nın konuşması;

Zeytincilik sektöründe 66 yıllık geçmişe sahip Erdek Zeytin kooperatifinin olagan mali genel kurulunda ilçe Belediye Başkanaı olarak sektöre katkıları dolayısı ile söz verilen Başkan Mim. Hüseyin Sarı, gerek Kooperatif Başkanlığı sürecinde, gerekse belediye başkanlığı sürecinde Zeytin Kooperatifinin kent yaşamındaki öneminin büyük olduğunu vurguluyarak, kooperatifin bütçesinin belediye bütçesinden yüksek olmasınında bunun göstergesi olduğunu vurguladı.

Başkan Sarı, özellikle Zeytin Kooperatfi Başkanı olduğu süre içinde kendisinin kooperatif hesaplarını açıkladığı gerekçesi ile alayhinde görevden alınma kararını veren hakimin Feto/PDY silahlı Paralel devlet Yapılanması terör örgütü üyesi olmaktan tutuklanıp yargılandığını, dolayısı ile yaşadığı hak kaybı nedeni ile açtığı karşı davaların devam ettiğini söyledi.

Başkan Sarı, genel kurulda yaptığı konuşmada kooperatif genel kurullarının herşeyi açık ve net olarak konuşulması gereken meşru alanlar olduğunu kendisininde bunu yaptığını vurgulayarak yaptığı açıklamaların Zeytin Kooperatifi ortaklarının hak ve hukuklarının kararlılıkla korunması anlamında olduğunu söyledi.

Koopretaifin 66 yıllık geçmişinde ilk kez peşin ödeme ve karlılık oranının açıklandığını, bunun kendileri adına şans olmakla birlikte yapılacak istikrarlı çalışmalarla bu sürecin gelecek yıllarada yansıtılmasının sözkonusu olduğunu açıkladı.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Hüseyin Sarı, seslerinin yükselmesi ile karlılık oranının yükseldiğini ve Erdek Kooperatifinin sezonda en fazla kar eden kooperatifi olduğunu açıkladı.



Anahtar Kelimeler: Erdek Zeytin Koop mali kongre
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu