Erdek, Zafer Bayramı´nı kutladı

Erdek, Zafer Bayramı´nı kutladı

Erdek, Zafer Bayramı Coşkusu ile şenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 93. yıldönümü, Erdek´te de törenle kutlandı. Cumhuriyet alanında düzenlenen törene Kaymakam İsmail Karadaş, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Alper Yenier, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu da katıldı.

/resimler/2015-8/30/1409580917087.jpg

Üst düzey protokolün, halkın bayramını kutlamasından sonra günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı, Deniz İkmal Teğmen Ahmet Şengül yaptı. Şengül, Başkomutanlık Meydan Muharebesi´nin ölümsüz bir abide ve destan olduğunu vurgularken, ?Bu zafer, aynı zamanda yeni Türk devletinin ve uygarlık köprüsünün temellerini atmış, Atatürk Devrimleri´nin yolunu açmıştır. Böylece Misak-ı Milli´nin sınırları da hemen hemen çizilmiştir? dedi.

Teğmen Şengül, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin, laik Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimleri´nin izinde olduğunu sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kutlama mesajının okunmasının ardından, Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Hande Işık ve Mert Yakar, şiirlerini seslendirdiler. Geçit töreninin ardından Kaymakam İsmail Karadaş, makamında kutlamaları kabul etti.

Bayram nedeniyle ilçeye gelen TCG Sapanca ve TCG Nusret gemileri, vatandaşların ziyaretine açıldı.  Önder BALIKÇI

/resimler/2015-8/30/1412412639046.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek Zafer Bayramı kutladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli