Erdek, Turizm´e boğuldu

Erdek, Turizm´e boğuldu

300 bin tatilci kasırga gibi esti. Yollarda park yeri, lokantalarda ekmek kalmadı.

Erdek´te 2016 yaz sezonu ?Geliyordu? Gelecekti...? derken 2 Temmuz Cumartesi gününden itibaren başta Erdek olmak üzere Ocaklar- Narlı ve Kapıdağ´ın diğer köyleri başta olmak üzere Paşalimanı ve Avşa´ya tatil için geçenler büyük izdihama neden oldu.

9 Günlük tatil için sahillere akın edenlerin içinde Erdek ve çevresini tercih edenlerin dijital kayıtlara göre 300 bin´i aştığı tespit edildi.

Tatilciler İstanbul ve Eskişehir´den 3, Bursa´dan 1, Kütahya´dan 2, Ankara´dan 6 saatte ulaştıkları Erdek´te kent içinden geçmek için yaklaşık 1 saatlik sabır çekmek durumunda kaldılar.

Erdek, Erdek olalı böylesine bir kalabalık görmedi. Kapıdağ´ın kilit noktası Erdek bir kez daha kent içi trafiği rahatlatacak çevre yolu aciliyetini gördü.

Erdek´teki kapasite üzeri tatilci ağırlama takvimi zaman zaman elektrik ve su kesintilerine neden oldu.

Yoğun trafik akışından çöp toplamak mümkün olmadı. Şehir içi toplu taşıma aksadı. Özellikle Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri fırınlarda ekmek yetişmedi.

Birçok işletme çevre ilçelerden ekmek ihtiyacını karşılamak için çaba sarf ederken, bakkal ve marketlerde bisküvi-makarna kalmadı.

Büyük marketler takviye gelen ürünlerini raflara koymaya zaman bulamadı.

Önce oteller, ardından Motel ve pansiyonlar doldu. Birçok Erdekli ve köylerde tatilcilere evler açıldı.

Tüm bu çabalara rağmen yatak konusundaki son çözüm kumsala yayılan şezlonglar oldu.

Erdek plajları sabahın erken saatlerinden itibaren Deniz-Kum ve güneş ihtiyacı olan tatilcilere hizmet verirken, Geceleri Şezlong-Palas olarak hizmet verdi.

Erdek, Erdek olalı böyle kalabalık görmedi. Milyarlı otomobiller yollarda trafik akışı beklerken su kaynattı. Trafik´i aksattı.

Erdek´te tatil limanda da hareketliliği arttırdı. Burulaş Budo deniz otobüsü ile Avşa-Marmara adalarına ring seferi yaparken, Balıkesir büyükşehir Deniz Dolmuş taksi, Ro-Rolar, Gestaş araç ve yolcu taşımaya yetiştiremedi.

Burulaş-Budo deniz otobüsü İstanbul Kabataş-Erdek seferlerine başladı.

Tatil süresince yetersiz kadro ile hizmet vermeye çalışan Polis - Zabıta ve Sağlık teşkilatı 7/24 mesai vererek büyük bir özveri içinde oldular.

/resimler/2016-7/8/1647231068812.jpg

Eğlence mekânları tavan yaptı.

Erdek´te tatil tüm arterleri ile birlikte hit aldı. Gezi tekneleri bir bir ardına mavi turlara açılırken, ilk kez geceleri mehtap turları başladı.

Otel, Motel ve Pansiyonlar ´da konaklayanlar akşam yemeklerinin ardından yeni sahil bandı ve çay bahçelerinde keyifli yürüyüşler yaparken, Balık lokantaları- restoranlar ve eğlence mekânları tavan yaptı.

Bayramın ilk gecesi yeni versiyonu ile kapılarını eğlence dünyasına açan Kaya Rock Disco sabahın ilk ışıklarına dek doluluk oranını korudu.

Seyitgazi Barni Bar, Sur Cafe& Bar, Albatros, Cowboy´S bar, Rabinson Bar ve Beer Pub Cafe Erdek´te tatili eğlence ile şekillendirmek isteyenlerin ikinci adresi oldu.

/resimler/2016-7/8/1646309661581.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek Turizm boğuldu
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli