Erdek Meclisi toplandı

Erdek Meclisi toplandı

Toplantıda açıklandı: ?Hastane karşısındaki otoparkın yasal hiçbir dayanağı yok?

Erdek Belediye Meclisi´nin haziran ayı olağan toplantısı yapıldı.

CHP grubundan Recep Eren ve İyi Parti´den Murat Çolak´ın, mazeretleri nedeniyle hazır bulunamadığı toplantıyı İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir de izledi.

Belediye başkan vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda  8 gündem, 2 ek gündem maddesi görüşüldü.

Toplantı, Bandırma-Erdek-Narlı il yolu projesi kapsamında 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında değişiklik yapılmasının görüşülmesiyle başladı. Ardından Alaattin Mahallesi´nde, 191 ada, 8 ve 9 parselde 1/1000 ölçekli imar planında değişiklik yapılması konusu görüşüldü.

/resimler/2019-6/11/0112361771505.jpg

OTOPARK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Meclis toplantısında, belediyeye ait alan ve mülkler üzerindeki otoparklardan alınacak ücretler de belirlendi. Buna göre iki saatlik otopark ücretinin 5 lira, günlük otopark ücretinin ise 10 lira olması kararlaştırıldı. Turistik tesislerin yan sokaklarındaki otoparklardan, bu tesislerde konaklayanların araçlarından ücret alınmaması konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılması karar altına alındı.

/resimler/2019-6/11/0113466616589.jpg

HASTANE KARŞISINDAKİ OTOPARK YASAL DEĞİL

AKP´li bir meclis üyesinin, Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nin karşısındaki otoparkın girişinin belediye tarafından neden kazılarak otoparka girişin engellediğini sorması üzerine önce CHP´li Burhan Karışık gerekli bilgiyi verdi. Ardından toplantıya çağrılan belediye avukatı, otoparkı işletmeye çalışan kişinin yasa ve yönetmeliklere aykırı hareket ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

?Otopark yapılan bu bölgede burayı işletmekte ısrar eden kişinin yeri kesinlikle yok. Sadece belediye ve Refi Taviloğlu´na ait yerler var. Çünkü belediyemiz, 1971 yılında belediyemiz, bu alanı hastaneye otopark yapma düşüncesiyle kamulaştırdı. Bu kamulaştırma kararına, hâlen otoparkı işletmek isteyen kişiler itiraz ettiler. Mahkeme, 1981 yılında bu itirazı reddetti. Yani kamulaştırma kararı kesinleşti. Ancak o dönemde belediye, kamulaştırılan bu yerin tapuya tescilini yaptırmamış. Hâlen biz bu dosyanın ihyasını sağlamak için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Kısacası ortada söz konusu kişinin bu otoparkı işletme ısrarının hiçbir hukuki ve yasal dayanağı yok.?

Toplantıda konuşan CHP´li Burhan Karışık, bu otoparkı hukuktan yoksun bir şekilde işletmek isteyen kişinin, saat başına 10 lira ücret aldığı gibi gündüz-gece tarifesi uygulayarak geceleri daha fahiş ücretler uyguladığını belirtti.

Meclis toplantısında Nurgül Belen´in, Aşağı Yapıcı Mahallesi´nde belediyeye ait olan bir taşınmazı aile çay bahçesi inşa etmek için 10 yıllığına kiralama isteği reddedildi. ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-6/11/0115374901303.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek Meclisi toplandı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli