Erdek meclisi toplandı

Erdek meclisi toplandı

Zeytinli Ada, Bakanlığa devredilecek Başkan Sarı, Mart ayında Fransa yolcusu

 

Erdek Belediye Meclisi´nin Ekim ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesinde, Yalı Mahallesi sınırları içinde yer alan ve birinci derecede sit alanı içinde bulunup içinde Ortodoks uygarlığına ait önemli yapıtların gün ışığına çıkarıldığı Zeytinli Ada´nın, belediyece belirlenen değer üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı´na tapu devrinin yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgiliydi. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü´nün kendilerine gönderdiği yazıda, Zeytinli Ada´nın, turizm potansiyeli ile ulusal ve uluslararası değerleri göz önünde bulundurularak, ören yeri olarak kültür turizmine açılması, Erdek Belediyesi ile müzakereler yapmak istediğini belirtti. Sarı, bu kapsamda adanın ören yeri olarak düzenlenmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü´nde tahsisinin gerçekleştirilmesinin istendiğini vurguladı. Sarı´nın açıklamasının ardından, Zeytinli Ada´nın, gerçek veya tüzel kişilere satışı üzerine aynı hak tesisi, taşınmazın satın alınmasından kaynaklanan borca ve diğer kamu kurumlarına olan belediyenin borçlarına karşılık mahsuplaşmak yolu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı´na veya alacaklı kamu kurumlarının göstereceği kurum ya da kişilere satışı veya tahsisi için belediye başkanına yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

/resimler/2015-10/8/0834354679787.jpg

Toplantıda, Mart ayında, Fransa´da yapılacak MIPIM 2016 fuarına, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın katılması için oybirliğiyle onay verildi. Sarı, bu fuara Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un, ilimizdeki turistik ilçelerin belediye başkanlarının katılmasını istemesi nedeniyle katılacağını belirtirken, ?Bu fuarda, başta yat limanları olmak üzere çeşitli konularla ilgili yatırımcılar bulunacak. Burada Erdek ile ilgili bazı projeler gündeme gelebilir? dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın isteğiyle Fransa´daki fuara katılacak olan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın harcamaları, Erdek Belediyesi bütçesinde karşılanacak.

Toplantıda ayrıca, belediyenin yanında bulunan 231 metre karelik iki binanın, ihale yoluyla yapılacak satışına Erdek Belediyesi´nin de katılması kabul edildi. İki binanın, 500 bin lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılacağı belirtildi.

/resimler/2015-10/8/0833325456197.jpg

            MOTORLU TAŞIYICILAR UZLAŞMA İSTİYOR

Meclis toplantısında, SS Erdek Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi´nin, Hüseyin Aysan´ın başkanlığı döneminde, 2009-2014 yılları arasında, belediyenin işlettiği sırada iskelenin palamar ücreti ödememesi nedeniyle geriye dönük ödeme yapılmasını istediklerini belirtti. Sarı, bu konuda Vergi Dairesi´ne açtıkları davayı da kazandıklarını vurgulayan başkan Sarı, ?Şimdi, bu kooperatifin, o yıllara ait 950 bin lira borcu var. Ancak onlar, bu borcun karşılığı kadar sefer yapmadıklarını öne sürüyorlar. Yaklaşık 300-400 bin lira daha az ödeme yapmaları gerektiğini belirtiyorlar. Bize uzlaşma talebinde bulundular. Bu konuda sizden yetki istiyorum? diye konuştu. Meclis, bu konuda Sarı´ya oybirliğiyle yetki verdi.

Paşalimanı´nda, daha önce okul olarak kullanılan, ancak 20 yıldır boş bulunan binanın, belediyeye, kültür merkezi için tahsisi de kabul edildi.

Ayrıca, Türk Telekom´un karşısında bulunan sağlık ocağı binasının da 10 yıllığına İlçe Sağlık Müdürlüğü´ne tahsisi oybirliğiyle uygun görüldü.  Önder BALIKÇI

 

/resimler/2015-10/8/0211127195108.jpg

/resimler/2015-10/8/0211493296010.jpg

/resimler/2015-10/8/0212331728000.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek meclisi toplandı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli