Erdek Körfezi Platformu´ndan bombardıman

Erdek Körfezi Platformu´ndan bombardıman

?Sanayileşmeye öncülük eden siyasiler istifa etmeli?

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Kadir Dadan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başta olmak üzere bölgede sanayileşmeye öncülük eden tüm siyasilerin istifasını istedi.

Dadan, AK Parti yönetiminin Uğur üzerinde istifa baskısı kurduğuna ilişkin haberler üzerine, ?Bir kişinin seçilmiş olması, her ne yaparsa yapsın görev süresinin sonuna kadar işin başında kalacağı anlamını taşımaz. Keşke seçilmişlerin geri çağırılması gibi bir düzenleme olsaydı. Maalesef,  halk olarak ?istifa istemek? ten başka bir seçeneğimiz yok. Uğur, tartışmasız olarak başarısız bir başkandır. Ancak bunun ötesinde bölgemiz için son derece yaşamsal konularda tehlikeli girişimlere zemin hazırlayan bir kişidir ve devletin karşı görüşüne rağmen, ısrarla bu girişimlere destek olmayı sürdürmektedir? dedi.

Bunun son örneğinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen Bezirci-Beyköy kırsalında, Marmara Ana Metal Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik istem olduğunun altını çizen Dadan, ?Bu alan 1/100000 ölçekli çevre düzeni planında ilk önce sanayi bölgesi ilan edilip, daha sonra sanayi bölgesi dışında bırakılan bir alandır. Dolayısıyla kabul edilen sanayi alanı, hukukun arkasından dolanılarak genişletilmektedir. Alanın mülkiyeti, istem sahiplerine ait değildir ve bu nedenle kamulaştırma istenmektedir. Bu da bölge insanının mülküne haksız yere el koymaktır. Bölgede hali hazırda büyük bölümü boş olan bir organize sanayi bölgesi vardır. Ayrıca bahis konusu talebin neden daraltılan sanayi alanı içinde değil de, dışında yapılmak istendiğinin haklı bir gerekçesi de izahı da yoktur? diye konuştu.

Bu girişim ile plan dışı sanayileşmenin önünün açılacağını savunan Dadan, ?Erdek Körfezi Dayanışma Platformu olarak bu plan dışı sanayi istemini reddediyoruz. Bu istemin sorumluluğu 2019 yerel seçimlerine kadar Ak Parti´li Edip Uğur ve CHP´li Dursun Mirza´nın üzerindedir. Sanayicilerin yardakçılığını yapan Edip Uğur´un istifa edeceğini beklemiyoruz. Ancak vicdan sahibi Ak Partilileri Edip Uğur´a karşı harekete geçmeye çağıyoruz. Dursun Mirza ise zaman geçirmeden bu plan dışı sanayileşme istemine karşı tavrını açıklamalıdır. Basında çıkan yolsuzluk iddiaları sonrası Bandırmaspor başkanlığından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden Erhan Elmastaş´ın isminin bu sanayileşme istemi ile birlikte anılmasını da manidar buluyoruz? dedi. Önder BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli