Erdek-Heusden zolder dostluk köprüsü

Erdek-Heusden zolder dostluk köprüsü

25 Yıl önce oluşturulan kardeş şehir dostluğu hatırlı dostlarla sürdürülüyor.

Erdek ile Belçika´nın  Heusden zolder şehri arasında 25 yıl önce imzalanan "Kardeş şehir" protokolünü envanterlerdeki imzadan ibaret olmadığını gösterme çabaları sürüyor.

Zaman zaman Erdek´ten Belçika´ya giden hemşerilerimizi Avrupa´nın güzel şehri Heusden zolder´de ağırlama şerefine nail olan Çomakçıoğlu ailesi 2015 yaz tatili için Erdek´i seçti.

Erdek´te yaşayan aile büyüğü Kamil Çomakçıoğlu,  Heusden zolder´de yaşayan oğlu Ümit, gelini Sinem ve torunu Berkay´la gerçekleştirdiği Kafkas işletmeleri ziyaretinde, dostluk köprüleri altından suların akması yönünde temennide bulundu.

25 Yıl aradan sonra Kafkas işletmelerinde Seçkin Aslan´a konuk olan Çomakçıoğlu ailesine eşlik eden Kral´ın çiftliği "Erdek Land" koordinatörü Cavit Köse´de  Belçika programlarında Heusden zolder´in her zaman uğrak merkezi olduğunu, Belçika´nın güzel ve şirin kenti Heusden zolderin gerçek bir Erdek sevdalısı kent olduğunu vurgulayarak, son yıllardaki unutulmuşluktan dem vurdu.

İş adamı Seçkin Aslan ise Heusden zolder günlerinde konuk oldukları Çomakçıoğlu ailesinde büyüklerin yaşlandığını, çocukların büyüdüğünü torunların yeni dünya düzeninde rol üstlenme noktasına kavuştuğunu görmenin, zaman adına geride çok değerli anılar bıraktığını vurgulayarak "Herhalde biz yaşlanıyoruz." diyerek itirafta bulundu.

Çomakçıoğlu ailesi dededen toruna Kafkas işletmeleri  ziyaretlerinde özlem gidermenin sevincini yaşadı.

/resimler/2015-7/31/1426284685355.jpg

/resimler/2015-7/31/1426438904388.jpg



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli