Erdek Halk Eğitim´de 3200 kursiyer

Erdek Halk Eğitim´de 3200 kursiyer

Erdek Halk Eğitim Merkezi´nde hâlen süren 140 kursa 3200 kursiyer katılıyor.

Kurum müdürü Bekir Alkan, Erdek´e doğalgazın girmesiyle birlikte doğalgaz kalorifer ateşçiliği kursunun da açıldığını belirterek, şu bilgiyi verdi:

?Ayrıca Erdek Engelliler Derneği bünyesinde bulunanlara yönelik turistik eşya, keçe aksesuarları ve seramik kursları açtık. Narlı, Ocaklar, Turanlar, Düzler, Karşıyaka ve Tatlısu mahallelerimizde giyim, kumaş boyama, mis sabun yapımı, elde aplike yapımı, kadın ceket giyimi, geleneksel kazaziye(bir çeşit takı), ahşap yakma, sedef kakmacılığı, ipek kozası, İngilizce, çocuklara yönelik robotik kotlama ve bağlama kurslarımız sürüyor. Yine merkezimizde güreş ve atletizm kurslarımız veriliyor. Kazaziye, ahşap yakma ve sedef kakmacılığı kurslarımız için kursiyerlere ihtiyacımız var. Yine müzik aletleri yapımı kursumuz da gündüzleri devam ediyor. Bu kursumuzun gece bölümünü de açmak istiyoruz.?

YENİ KURSLAR

Alkan, önümüzdeki günlerde açmak istedikleri kurslarla ilgili olarak da şunları söyledi:

?Önümüzdeki dönem Rusça kursu açacağız. Bu dil için hocalarımızı bulduk. BENGİ kapsamında fotoğrafçılık kursu açmayı planlıyoruz. Bu arada okçuluk kursu açmak için de çalışmalarımız var.?

56 EĞİTİCİ

Kurum bünyesinde çalışan, 9´u kadrolu, usta öğreticiler dahil 56 eğitimcinin görev yaptığına dikkati çeken Bekir Alkan, en önemli sorunlarının fiziki bina yetersizliği olduğunu belirtti. Alkan, ?Ancak, bize destek vermek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurumumuza dört katlı bir binayı kiraladı. Böylece kurs yeri konusunda biraz rahatladık. Bu konuda bize desteği nedeniyle Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan´a teşekkür ederim? dedi.  Önder BALIKÇI



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false