Erdek belediye meclisi toplandı

Erdek belediye meclisi toplandı

Zeytinliada´yı belediye işletecek Doğanlar Mahallesi´ne pazar kurulacak

Erdek Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısı yapıldı.

Belediye başkan vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, gündemde yer alan yedi konu görüşülerek karara bağlandı.

           ZEYTİNLİADA´YI BELEDİYE İŞLETECEK

Toplantıda, Zeytinliada konusu da görüşüldü. Belediye başkan vekili Hasan Yapakçı, belediyenin mülkiyetinde bulunan Zeytinliada ören yerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan görüş alınmasının ardından kendileri tarafından işletileceğini belirtirken, adayı ziyaret edeceklerden alınacak ücretin belirlenmesini istedi. Gündem maddesinin incelenmek üzere Plan-Bütçe Komisyonu´na sevki kararlaştırıldı. Mecliste yapılan görüşmelerde adanın kişi başı ziyaret ücretinin 10 lira olarak belirlenmesinin uygun olacağı görüşüne varıldı.

/resimler/2019-7/3/2021454469720.jpg

         KARGO İŞLETMECİLERİNİN DEPOLARI KENT DIŞINA TAŞINACAK

Meclis toplantısında, Zabıta Müdürlüğü´nün, görüşülmek üzere gönderdiği yazıda, Erdek ilçe merkezinde bulunan kargo işletmelerinin irtibat bürolarını depo olarak da kullanmalarının kaldırımların işgaline ve trafiğin akışını yavaşlattığına dikkat çekilerek, ?İlçemizde bulunan kargo işletmelerinin irtibat bürolarının dışında depo olarak kullanılması, bu nedenle büyük araçlarla nakliye yapmaları kaldırım işgallerine yol açmakta ve trafiğin akışını yavaşlatmaktadır. Kargo işletmelerinin, ilçemiz dışında depo temin ederek, malzemelerini irtibat bürolarına oradan nakletmeleri, irtibat bürolarında depolama yapmamaları hakkında meclis kararı alınmasını arz ederiz? deniliyordu.

Meclis, Zabıta Müdürlüğü´nün bu isteği doğrultusunda karar aldı.

/resimler/2019-7/3/2022231970530.jpg

                DOĞANLAR MAHALLESİ´NE PAZAR KURULACAK

Mecliste, Erdek´e bağlı Doğanlar Mahallesi´ne pazar kurulması isteği de görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis, Doğanlar Mahallesi muhtarının, Belediye Başkanlığına verdiği dilekçesinde, halkın talepleri doğrultusunda, 12 ay boyunca, pazar günleri sebze, meyve, bakliyat ve giyim halk pazarının kurulmasını ve pazar yerinin belirlenmesini uygun gördü. ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu