Erdek-Bandırma ulaşımında yaşlılara eziyet

Erdek-Bandırma ulaşımında yaşlılara eziyet

Bandırma-Erdek hattında yaşlılara yönelik tutarsız ulaşım hizmeti vatandaşı isyan ettirdi.

Bandırma- Erdek yolunda yaşlılara karşı uygulanan tutarsız ulaşım hizmeti isyan ettirdi.

Bandırma- Erdek hattında hizmet veren Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmetleri yaşlı vatandaşlardan büyük şikayet alıyor. Yaşlılar için hatta konulan özel aracın yetersiz ve sefer saatleri yönünden uygun olmayan saatlerde sefer yapması yaşlıların şikayetini arttırdı.

 Konuya ilişkin olarak Büyükşehir Ulaşım daire başkanlığına yapılan şikayetlerin çözüme ulaştırılması noktasında çaba sarf edilmek yerine "Biz o aracıda seferden kaldırırız, o zaman başınızın çaresine bakarsınız." denmesi yaşlılara karşı gösterilmesi gereken hürmetin, Balıkesir Büyükşehir belediyesi tarafından gösterilmediği, aksine ayrımcılığa tabi tutulduğu gözlendi.

Erdek-Bandırma hattında yolculuk yapmak isteyen vatandaşları Erdek'ten sabah saat 07.00 ve 15.oo te, Bandırma'dan ise 08.00- 17.oo de yapılmasının uygun olmadığı kaydedildi.

Bandırma- Erdek arasında yolculuk yapmak isteyen yaşlı vatandaşların önemli çoğunluğunun tedavi hizmeti almak için yolculuk yaptıklarını, yetersiz olan araçtan istifade edebilmek için saatlerce önce garajlara gitmek durumunda kaldıkları, servis saatini beklemek için kaybedilen zamanın yaşlı bir insan için uygun olmadığı serzenişinde bulunuldu.

Tek minibüs ile yapılan yaşlı seferlerinin yetersiz olması sadece bununla kalmayarak bazen minibüsün %100 doluluk oranının 2 katına ulaşan vatandaşın binmek zorunda kaldığını, butür ulaşım hizmetinin ise hem trafik açısından, hemde yaşlı vatandaşların sağlığı açısından hiç uygun olamadığı serzenişinde bulunuldu.



Gurbuz.teoman
5.11.2022 19:30:44
Söferlerde.terbiye.yok.istesek.hattan.arabalar.çekeriz.diyorlar.kart.ücretsiz.yaziyor.ama.dolum.yapiyoruz.

Gülşen kirilmaz
6.11.2022 07:50:19
Son derece aşağılayıcı çirkin bir vaziyette yolculuk yapıyoruz balıkesir bu durumlara aldırış bile etmiyor ben şahsen i sağlığımda uta iyorum yeter artik

Aydın Öksüz
6.11.2022 11:34:26
Bence, saat sınırlaması olmadan, şehir içinde olduğu gibi her zaman 65 yaş ücretsiz olmalı.

Gürkan Çınarlı
7.11.2022 13:46:57
Bu ülke bilinci yaşlıların dürüstlüğünü de sorgulamak gerektiğini gösteriyor bizlere. Bandırma'ya (bedava) gezmeye gitmek için 65 yaş maskesini kullanmamaları gerektiği,söz de ihtiyarlara böyle bir HAKLARININ olmadığı hatırlatılmalı.Ülkenin bu günlere gelmesin de %100 katkısı olanların bu gördükleri muammelenin nedeninin de bu ülkeye vermedikleri in bir yansıması olduğunu bilmeleri gerek.Sokakta yüzlerine çarpan her şey aslın da 65 yaş ve üstünün tam da kendisidir.Bence elini tuttuğu çocuğuyla,ya da kucağın da bebeğiyle bir anne bütün olanaklardan yararlanmayı 65 yaş ve üstün den daha çok hakediyor.

Hüsamettin Ünal
7.11.2022 19:54:08
Gözünüzü toprak doyursun... Yaşlıları ötelemek, hor görmek, gönlünü kırmak kimin haddine... Bandırma meydanlarında çay 10 tl Simit 5 tl hangi yaşlı gelip te oturacak bank olmayan Bandırma'ya gezmeye gelsin... Niye mazeret üreterek bilgi kirliliği yaratıyorsunuz.. Siz Büyükşehir toplu taşıma ile masaya oturup bu protokolü imza altına almadınız mı? Taahhüt etti iseniz niye kıvırıyorsunuz.. Yaşlılara niye ayrımcılık yapıyorsunuz, bıraksanız ya insanca, insan gibi normal araçları kullansınlar.. Nedir bu kepazelik dansöz Tanyeliyi geçtiniz... İnsan olun İNSAN saygılı olun, hürmet edin, hayır dua alın işiniz gücünüz rast gitsin..

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı