Enver Çinko Vefat Etti

Enver Çinko Vefat Etti

Kasım, bir çınarı daha aldı.

Bandırma`nın yakından tanıdığı ismlerden Enver Çinko (88) vefat etti.

Renkli kişiliği ile tanınıp sevilen Enver Çinko, Bulgaristan, Pilevne-Niğbolu doğumlu idi.

Delikanlılığında vatandaşı olduğu Bulgar ordusunda asker olan Çinko, daha sonra  Alman Ordusunda paralı asker olarak görev yapmıştı.

Asıl Mesleği Berberlik olan Enver Çinko Balkanlar`dan bitip tükenmeyen mübadele ile geldiği Bandırma`da Fatliye hanım ile evlendi.

Bandırma`da bir dönemin en ünlü Erkek Berberi olan Enver Çinko`nun eşi Fatliye Çinko`da ilk bayan kuoförü olarak Bandırma`daki bayan kuaförlerinin usta ve öğretmeni oldu.

Enver Çinko, Etibank Fabrikalarının kurulumunu üstlenen Ruslar`ın Bandırma`da bulunduğu süre içinde tercumanlığını yaptı ve Etibank`tan emekli oldu.

Enver Çinko emekliliği sonrası bir süre Gümrük Komisyoncusu Özdemir Topçuoğlu ile birlikte çalıştı.

Uzun yıllar Bandırma Şehir Kulübü Başkanlığı görevini yürüten Enver-Fatiye Çinko çifti önceki yıl tanınmış firmalardan Taciroğlu`nun müdürü olan, oğulları Bilgin Çinko`nun vefatı ile üzüntü yaşamışlardı.

Enver Çinko Bulgaristan`ın Pilevne-Niğbolu kasabasında başlayan meşakkatli yaşamı, onun renkli kişiliği ile anlam kazanmış ve Bandırma`da bugün Haydar Çavuş camiinde öğle namazı ardından kılınan cenaze namazı ardından ebedi istirahatğahına defnedildi.

Enver Çinko`nun defini ardından oğlu Engin Çinko, Yegeni Bülent Çinko taziyeleri kabul etti.





Anahtar Kelimeler: Kasım bir çınarı daha aldı
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli