Engellilerin, Engelsiz yaşam savaşı

Engellilerin, Engelsiz yaşam savaşı

Dünya Engelliler haftası etkinliklerle kutlanıyor.







Kuruluşu ardından sosyal hayata yansıyan aktif projeleri ile kısa zamanda Kent yaşamındaki yerini alan Bandırma Engelliler ve Engelli aileleri Derneği kuruluşunun ilk yılında etkin bir hafta kutluyor.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısı ile hazırlanan proğramda öncelikle Anıta çelenk kondu ve haftanın özüne hitap eden konuşmalar gerçekleşti.
Törende Belediye başkan yardımcısı Dursun Mirza, Emniyet müdürü Abdülkadir Çılman,Yardımcısı Erkan Kabakçıl, İlçe Milli Eğitim müdürü Şakir Demirhan, İlgenel meclisi üyesi Ahmet Göçmez Gaziler ve Engelli vatandaşlar hazır bulundu.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan Dernek başkanı hüseyin Uçar bir yıl gibi kısa sürede geldikleri noktayı tanımlarken, Bu ana kadar kendilerine katkı sağlayan tüm kurulilara teşekkür etti.
Belediye başkan yardımcısı  Dursun Mirza`da yerel yönetim olarak engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırma noktasındaki çalışmalarının sürdüğünü bu konuda ayrı müdürlük ihdas ettiklerini söyledi.
İlçe milli Eğitim müdürü ise engelli ler için açılan kurs ve dersanelerle önemli aşama kaydedildiğini, talepler doğrultusunda ihtiyaç görülen başka dersaneleri de açabilecekleri müjdesini verdi.
İlçe Emniyet müdürü Abdülkadir Çılman`da özellikle ilçe trafik komisyonu tarafından belirlenen özürlü park yerlerinin başkaları tarafından işgal edilmemesi noktasındaki çabaları yanı sıra Emniyet teşkilatının fiziki yapılarında Engelli vatandaşların rahat girip çıkabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Daha sonra Engelli Tiyatrosu tarafından hazırlanan Tiyatro için sinemaya geçildi.

Saat 15.oo te ise Ticaret odası konferans salonunda başlayacak konferans ile devam edecek etkinlikler yarında engelli vatandaşların katılacağı bir resepsiyon verilecek.
Tüm engelli vatandaşların hazır bulunacağı resepsiyon ile etkinlikler sürecek.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 30.6 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.9 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Salı 38 ° / 20 ° Güneşli