Engellilerden siyah çelenk

Engellilerden siyah çelenk

Yaşamsal ritme engel olan Büyükşehir´i protesto ettiler

(Bandırma) Geçtiğimiz günlerde Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği´nin işlettiği ?Çadır kafe? isimli yerin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılması üzerine engelliler, Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Koordinasyon Daire Başkanlığı önüne kara çelenk bıraktı. Bandırma Belediyesi önüne ise derneğe destekleri için beyaz çelenk koyarak teşekkür ettiler. 

/resimler/2018-7/20/1309210469059.jpg

Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar Daire Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, birçok kez Büyükşehir Belediye Başkanından randevu talebinde bulunduklarını belirterek girişimlerine olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Uçar, ? 7 aydır derneğimize ait sahildeki çadır kafe için büyükşehir belediyesiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bildiğiniz gibi salı günü yuvamız, evimiz misafirlerimizi ağıladığımız artı çocuklarımızın yuvası olan derneğimizin tek gelir kaynağı çadır kafemiz büyükşehir belediyesince mühürlenmiştir. Mühürlenme sebebi ruhsatsız olmasıdır. Ancak Bandırma sahilde ruhsatsız birçok yapı varken, kirasını ödemeyen birçok yapı varken bir tek bizim derneğimizin kafesini, hiçbir kapıdan dilenmeden tüm faaliyetlerimiz yaptığımız çadır kafe tüm uğraşlarımıza karşın mühürlenmiştir. Bizler bu güne kadar Bandırma´da sadece engellilerin sorunlarının çözümü için uğraştık. Sayın Zekai Kafaoğlu ve Büyükşehir´den talebimiz şudur; ?Gönülleri yapmak için geleceğiz, gönülleri yapacağız´. Dedi. Sadece bugün gelebilen, işi olduğu için gelemeyen birçok çocuğumuz ve üyemiz var. Çadırımızı açıp, Bizim gönüllerimizin yapmasını bekliyoruz. Bizim sorunumuz ne kadar kendisine iletildi bilmiyoruz. Ancak Gönlümüzü alacağına inanıyoruz.?dedi.

Açıklamanın ardından Başkan Uçar ve beraberindekiler Ankara´da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile görüşemeyince Bandırma´daki daire başkanlığının önüne kara çelenk bırakarak protesto etti. Hemen karşıda bulunan Bandırma Belediyesine de katkılarından dolayı beyaz çelenk koyarak teşekkür ettiler. Dernek üyeleri Büyükşehir Beyaz Masa´ya da çadırın açılması taleplerini yazılı olarak iletti. Engelliler basın açıklamasında ?Çadırıma dokunma?, ?Yuvamızı yıkma Büyükşehir?, ?Engelliye engel olma? pankartları açtı.

/resimler/2018-7/20/1309525157158.jpg



Anahtar Kelimeler: Engellilerden siyah çelenk
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli