Engelli yaşamı zor

Engelli yaşamı zor

Engelliler, artık Erdek´te denize girebilecek

Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Erdek Temsilciliği Başkanı Meriha Söğüt, engelliler için Erdek´te yaşamın zor olduğunu açıkladı.

/resimler/2018-9/18/1236548656919.jpg

?1. Kapıdağ Ulusal Çalıştayı?nda konuşan Söğüt, şunları söyledi:

?Erdek´te engelliler için rampalı otobüs yok. Yazın ilçemize tatil için gelecek engelliler için oteller de uygun değil. Belediyemizde ve Vergi Dairesi´nde engelliler için asansör bulunmuyor. Erdek´te sadece Dalış Kulübü´nde engelli tuvaleti var. 12 engelli çocuğumuz Erdek İlçe Halk Eğitim Merkezi´nde kurs görüyor. Kulübümüz bünyesinde 37 engelli bulunuyor.?

ERDEK´TE ENGELLİLER DE DENİZE GİREBİLECEK

Toplantıda bilgi veren Agrida Tarım ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Erdek Temsilcisi Biyolog Attila Kaya, yıllardır Erdek´te engellilerin denize gireceği bir yer olmadığını belirtirken, ?Ancak şimdi Çuğra´da, engellilerin denize girmesi için Morina Çay Bahçesi´ni işleten İbrahim Kaba ile anlaştık. Bu yere engelliler için çadır kamp kurup uygulama merkezi yapacağız. Engellilerin, bu yere tekerlekli sandalye ile tahta bir rampada ulaşmaları sağlanacak. Bölgemizde şu anda sadece Avşa´da engelliler için kamp var? dedi. Kaya, Türkiye´nin engelli vatandaş oranının, nüfusunun % 12´sini oluşturduğunu belirtti.

BANDIRMA ROTARY KULÜBÜ DESTEĞİ

Öte yandan Erdek Engelliler Derneği´ne, Bandırma Rotary Kulübü de destek oluyor. Halit Emiroğlu´nun başkanlığındaki kulübün, dernek lokaline klima ve sandalyeler aldığı öğrenildi.    Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Engelli yaşamı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli