Engelli gençlerin askerlik sevinci

Engelli gençlerin askerlik sevinci

Bandırma´da bir günlük temsili askerlik yapan 9 engelli genç yemin etti.

6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akant;

?Dokuz tane değerli silah arkadaşımla daha güçlüyüz daha gururluyuz geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Çünkü her zaman biz sadece kastan, kemikten, etten gücümüzü almayız, yürekten alırız.?

/resimler/2019-5/17/0040572306977.jpg

Genel Kurmay Başkanlığınca her yıl ?engelliler haftası? dolayısıyla yapılan ?temsili askerlik? uygulaması kapsamında, engelliler askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Bandırma 6. Ana Jet Üssü Komutanlığınca gerçekleştirilen törende asker kıyafeti giyen dokuz genç, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından,  Türk bayrağı ve silaha ellerini koyup yemin etti.

Yemin töreninde en çok sevinenler anne ve babalar oldu. Aileler duygulu anlar yaşarken, vesile olanlara teşekkür ettiler. Kendileri için unutamayacakları bir anı olacağını aktardılar.

Törende konuşan Bandırma 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akant gurur günü yaşadıklarına dikkati çekerken şunları aktardı:

?Dokuz tane değerli silah arkadaşımla daha güçlüyüz daha gururluyuz, geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Çünkü her zaman biz sadece kastan, kemikten, etten gücümüzü almayız, yürekten alırız. Ve bu yüreğin içindeki inançtan imandan alırız. Ve bu arkadaşlar kasları, kemikleri engelli olsa da, yürekleri şu an volkan gibi taşarak askerin yeminini ettiler ve kınalı kuzu oldular.

Ve bu delikanlılar bu silah arkadaşlarım yeminlerinin sonunda dediler ki; İcabında Vatan Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine and içerim.? Bu delikanlılar insanoğlunun en büyük hakkı olan yaşama haklarından başkaları daha iyi yaşasın diye, daha onurlu yaşasın diye,  daha şerefli bir hayat yaşasın diye kendi yaşama haklarından seve seve vazgeçmek üzere yemin ettiler. Ben yeni silah arkadaşlarımla gurur duyuyorum.? İfadelerini kullandı.

 Terhis belgelerini ve hediyelerini Üs ve garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akant ile Destek Grup Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Akbulut´tun elinden alan engelliler, aileleri ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.  Ahmet PESEN

/resimler/2019-5/17/0041431839396.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli