En güzel dayanışma

En güzel dayanışma

Kapıdağ Dayanışma Platformu Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce MEŞE toprakla buluşturacak

Erdek’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, kentsel yaşamı evrensel kılacak havası ile, suyu ile, doğası ve insanının birlikte yaşamı paylaşması adına oluşturdukları “Kapıdağ Dayanışma Platformu” bugün yepyeni bir proje ile yaşama dair insanlığa hizmet edecek meşe ormanı için tohum ile toprağı buluşturdu.

Kapıdağ Dayanışma Platformunu sözcüsü İsa Cem Sezer, “Cumhuriyetin 100. Yıl Meşe Ormanı” proje Organizatörü Dr. Kadir Dadan, CHP ilçe Başkanı Hale Tuna ve yönetim kurulu üyeleri, AK  Parti ilçe Musa Alioglu ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti temsilci Makine Mühendisi Önder Yücel. Erdek Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Berrin Atasoy ve yönetim kurulu üyeleri,  Erdek Engelli aileleri derneği ve özel çocuklarımız dayanışma Derneği başkanı Meliha Sögüt,  Erdek Serhat İlleri derneği temsilcisi Muharrem Zengi,  Erdekli çocuklar, Tüzün site sakinleri ve bahçe botanik işletmesinin katılım ve katkı verdiği programda Meşe palamutları öncelikle ayrıştırılarak sağlıklı olanlar torbalama yöntemi ile yeşermek üzere toprakla buluşturuldu.

Gönüllü hareketin proje koordinatörü Dr. Kadir Dadan yaptığı açıklamada, yakarak, kesilerek yaşamdan kopartılan ormanların yerine bir nebze katkısı olarak ve karbon salımı ile insan yaşamına oksijen katkısı sağlayacak Meşe palamutlarını bugün toprakla buluşturduklarını,  29 Ekim 2023 Cumhuriyetin 100. Yılında ise Paşalimanı adası ve Avşa adalarında yeni meşe ormanları oluşturarak çoraklaşan vatan toprağına bir nebze olsun saygı göstermek amacında olduklarını vurguladı.



Anahtar Kelimeler: güzel dayanışma
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı