En anlamlı sergi

En anlamlı sergi

"ENGELLERİ KARDEŞLİK VE BARIŞLA KALDIRALIM" SERGİSİ

03 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI SERGİ…

03 Aralık Dünya Engelliler Gününde anlamlı bir sergi Bandırmalılarla buluşuyor. Şehit Mustafa Boz Eğitim Merkezi ile Beriye Başak ve Zeytindalı Grubu’nun birlikte düzenlediği  “Engelleri Kardeşlik ve Barışla Kaldıralım” adlı sergi 03 Aralık 2013 Salı günü saat 13.00’da Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, 07 Aralık 2013 tarihine kadar açık kalacak.

KARDEŞLİK VE BARIŞ YORGANI BANDIRMA’DA

Altınoluk’ta başlayan yolculuk sonrası dünyanın değişik bölgelerinden 41 ayrı ülkeden gelen parçalarla her geçen gün büyüyen “Kardeşlik ve Barış Yorganı”, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Bandırma’ya geliyor.

Şehit Mustafa Boz Eğitim Merkezi öğrencilerinin de katkıları ve “Engelleri Kardeşlik ve Barışla Kaldıralım” sloganı ile Bandırma’lılarla buluşacak yorganın ilginç bir hikayesi var.

Balıkesir`in Altınoluk beldesinde yaşayan Beriye Başak, bunu şöyle anlatıyor:  "2004 yılında bu barış yorganı projesini rüyamda gördüm. Rüyamda, yüzü olmayan bembeyaz saçları olan bir kadın bana barış yorganını uzattı, `Bunu büyüt ve bütün dünyaya duyur` dedi. Gördüğüm Kadın Kazdağları’ndan ıslık halinde indi. `Bakar mısın?` dedi ilk önce, Kazdağları’na baktığımda kanlar damlıyordu, o beni çok etkiledi. Kadının kısık sesi çok etkiledi, bana uzattığı yorgan bütün dünya bayraklarını içeriyordu. Uzattı ellerini, `Bu barış yorganını dik ve büyüt` dedi. Arkadaşlarıma anlattım, rüyamın Sarıkız olduğunu söylediler. Sonra grubum bunu kabul etti, `Bu herhalde bizim görevimiz` deyip `Dünya barış yorganını dikelim` dediler." dedi.

Sarıkız`ın kendilerine dünya barışına katkı sağlamaları için görev verdiğine kanaat getiren Beriye Başak ve arkadaşları, 8 yıl önce Sarıkız parçasını dikerek başladıkları ve "Kardeşlik ve Barış Yorganı" adını verdikleri yorganı, bugün üzerinde 41 ülkenin izini taşıyan 901 parçalı dev bir yorgan haline getirdi.Yurt içi ve yurt dışını dolaşan yorgana her gittiği yerden sevgi ve barışı temsil eden 22x22 ebadında kırk yama parçası dikilerek eklendi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YORGANI GUINNES`E GİRECEK
Beriye Başak, "Kardeşlik ve Barış Yorganı" ile Balıkesir`den dünyaya zeytin dalı uzattıklarını, yorganın dünyadaki savaşları bitirip üzerini sevgi ve barışla örtmesini dilediklerini kaydetti.

"Kardeşlik ve Barış Yorganı", şu anda dünyada var olan en büyük yorgan özelliğini de taşıyor. Guinnes rekorlar kitabına girmesi için müracaat edeceklerini söyleyen Beriye Başak, "Bizim bu sesimiz, yani kadınların sesi öyle bir yankı yaptı ki yorgan büyüdü. Yorgan nedir? Sevgidir. Annenin çocuğunu sıcacık sarıp sevmesidir yorgan. İnşallah dilerim ki bu yorgan ses getirir, dünyadaki savaşlar durur ve barış gelir. Bu yorgan da sevgisiyle bu dünyayı örter umarım. Şu anda 12 metreyi buldu, 901 parça oldu. Daha da gelecek parçalar var. Biz bu yorganı Guinnes Rekorlar Kitabı`na sokmak istiyoruz, şu anda dünyanın en büyük yorganı. Ben bin parçayı bulduktan sonra Guinnes`e müracaat edelim istiyorum. Bundan sonra yorganın yolu daha açık görünüyor. Yorganımızın ilk parçası Sarıkız`dır, rüyamda gördüğüm gibi Sarıkız`ın yüzü yok. Elinde asası ile babasının ona bıraktığı kazlarıyla beraber. Sarıkız, Güre`de yaşamış bir köylü kızı" diye konuştu.




fikri
4.12.2013 09:20:04
Bırakın yorganı yatağı,daha engelli otoparklarını bile engelliler dışında herkes park ediyor

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı