Emniyetten İşlenen Gümüş, Aydınlanan Gün Projesi

Emniyetten İşlenen Gümüş, Aydınlanan Gün Projesi

İşlenen Gümüş, Aydınlanan Gün Projesine ilgi yüksek




Güvenlik ve huzurun sağlanması, güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için çalışmalar başlatan ilçe Emniyet müdürlüğü özellikle kadınların sosyal hayata uyumlarının sağlanması ve bir meslek alanında kendilerini geliştirmeleri, çocuklarının eğitim ve gelişimine de büyük katkı sağlayacak İşlenen Gümüş Aydınlanan Gün Projesi” projesi hayata geçiyor.

Ekonomik düzeyi düşük, sosyal yaşantıdan uzak kadınların bilgilendirilmesi ve sosyal çalışmaları da kapsayacak şekilde mesleki yönden eğitilerek istihdam edilmesi ve topluma faydalı birer birey olarak sosyal hayata uyumlarının sağlanmasını amaçlayan, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılarak ilçemizde de devam niteliğinde İşlenen Gümüş Aydınlanan Gün Projesi” Kaymakam Ali  MANTI tarafından onaylanarak başladı..

Hazırlanan proje; İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitim Müdürlüğü), İŞKUR Bandırma Şube Müdürlüğü ve Bandırma Kadın Girişimciler Kurulu ile iş birliği içerisinde yürütülecek.

Paşamescit ve Çınarlı mahallelerinde ikamet eden 25 bayan kursiyere yönelik kurs ta Salon Takımı Dikiciliği” alanında 150 saat teorik ve 114 saat pratik olmak üzere toplam 264 saat eğitim verilecek.
01.12.2011 günü başlayan proje 2 aylık bir süre zarfında tamamlanacak. Kursiyerlere İŞKUR Bandırma Şube Müdürlüğü tarafından günlük 15 TL ücret ödenecek ve kurs bitiminde sertifika verilecektir.

Ayrıca, kurs süresince kursiyerlere farklı sosyal etkinlikler düzenlenecektir.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı