Emekliler dert küpü

Emekliler dert küpü

Bandırma Emekliler Derneği Başkanı Mitat Günüç: “Belediyemizin, emeklilerin sorunlarına daha çok ilgi göstermesi gerekir” “Bandırma’ya ‘Halk Ekmek’ fabrikası istiyoruz”

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şube Başkanı Mitat Günüç, “Emeklilerin sorunları diz boyu. Bu sorunların çözümü için devletin yanı sıra Bandırma Belediyesi’nin de desteğine ihtiyaç var. Belediyemizin, emeklilerin sorunlarına daha çok ilgi göstermesini bekliyoruz” dedi.

19 yıldır aralıksız olarak başkanlığı sürdüren Günüç, Türkiye’de hâlen 12 milyon 850 bin emeklinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bandırma’da yaklaşık 21 bin emekli yaşıyor. Bu emeklilerin yaklaşık 10 bin 500’ü derneğimize üye bulunuyor. Emeklilerin sorunlarının başlarında geçim sıkıntısı geliyor. Çünkü emekli maaşları çok yetersiz. Emekli aylıkları arasındaki makas çok açıldı. Bu makasın daha fazla açılmaması için seyyanen, yani herkese eşit oranda zam uygulamasına geçilmeli.”

TOKİ’YE BAŞVURUMUZDAN SONUÇ YOK

Kirada oturan çok sayıda emeklinin artık ev sahibi olmak istediğine işaret eden Günüç, “Üç yıl kadar önce, bin 700 üyemizin ev sahibi olmak için başvurusunu Başbakanlık TOKİ Genel Müdürlüğü’ne bildirmiştik. Hiçbir sonuç alamadık. Üyelerimiz hâlâ gelerek bu başvurularının neden gerçekleşmediğini soruyor. Milletvekillerimiz, ne yazık ki sorunlarımızla hiç ilgilenmiyorlar. Bandırma Belediyesi yönetimleri de genel olarak söylemek gerekirse sorunlarımızla yakından ilgilenmedi. Bandırma Belediyesi’nin, emeklilerin geçim sıkıntısını bir nebze olsun gidermede yapması gereken çalışmalar ve hizmetler olduğunu düşünüyorum. Bunların başında, belediyenin ‘Halk Ekmek’ fabrikası ve fırınları kurması, çok pahalı olan su ücretlerinin düşürülmesi için çalışmalar yapması, trafik sorununa el atması, emeklilerin yararlanabileceği, içinde belediye ile derneğimizin adını taşıyan bir hatıra ormanı içinde dinlenme mekânı kurması geliyor. Daha sonraki aşamada ise Bandırma’ya bir huzurevi kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu isteklerimizi, Bandırma Belediyesi yönetimine bir rapor durumunda önümüzdeki günlerde ileteceğiz.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Emekliler
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli