Emekliler Derneğinde önemli gelişme

Emekliler Derneğinde önemli gelişme

Mithat Günüç'ün vefatı sonrası yaşanan gelişmeler kurumu yeterince gerdi.

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şubesi olağanüstü genel kurul kararı aldı. Genel Merkezin kararıyla genel kurul, 18.12.2021’de yapılacak.

Derneğin Bandırma Şube Başkanlığını yıllarca yürüttükten sonra geçtiğimiz aylarda vefat eden Mithat Günüç’ün yerine vekâleten getirilen Murat Madak, şubenin sekreterliğini uzun süredir yürüten Selma Candan'a  kaba kuvvet ve Mombing  uygulaması yanı sıra işten atılması nedeniyle konu yargıya taşınmıştı.

Yargı’nın vekil Murat Madak’a uzaklaştırma vermesi nedeniyle şube zorunlu olarak kapalı kalma durumunda olurken, Şubede yaşanan tatsız olayları değerlendiren genel merkez, Bandırma’ya gönderdiği iki temsilci ile olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Böylece yaşanan tatsız olaylar sonucu alınan olağan üstü genel kurul kararı gereğince faaliyet yürütülemeyen dernek 18 Aralık’ta yapılacak genel kurul ile göreve gelecek yeni yönetim ile tekrar faaliyetine devam edecek.

18 Aralık’ta, Kapalı çarşı, eski Belediye düğün salonunda gerçekleşecek genel kurulunda aday olarak Gazeteci Ahmet Türkmen’in liste hazırlığı içinde olduğu görüldü.

Türkmen, geçmişte bir süre görev yaptığı Emekliler derneğinde yepyeni bir anlayış ile görev yapma düşüncesinde olduğunu açıklarken, Madak’ın tatsız davranıp,  görevden uzaklaştırdığı dernek sekreteri Selma Candan’ın da kendi yönetimi döneminde görevine devam edeceğini açıkladı.

Türkmen, “Selma hanım yıllardır özveri ile mesai verdiği derneğimizden Mombing uygulanarak uzaklaştırılması, hukuka ve insanlığa aykırı bir davranıştır. Biz göreve geldiğimizde Selma hanım yeniden görevine dönerek mesaisine devam edecektir.” dedi.



Anahtar Kelimeler: Emekliler Derneğinde önemli gelişme
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı