Emekli Sen´in çözüm beklentisi

Emekli Sen´in çözüm beklentisi

İşsizlik oranı yüzde 12?yi geçerken işsiz sayısı 4 milyona yaklaştı.

Bandırma Emekli Sen, Eski Kasaplar halinde bulunan sendikada yapılan basın açıklaması ile seslerini duyurdular.

Emekli Sen´den yapılan basın açıklamasında; 

"AKP iktidarı yalana ve talana dayanan politikaları ile ülkemizi 17 yılda büyük bir yıkımın eşiğine getirdi. Milyonlarca çalışan, emekli ve işsiz, hızla artan enflasyon, kayıt dışı çalışma ve ekonomik ve sosyal hak kayıplarla yaşama tutunmaya çalışıyor. Ülkenin içine sürüklendiği sorunlar sıradan risk içeren sorunlar değil, her biri ülkenin tümünü her geçen gün daha da sarsacak olan tehditleri ve tehlikeleri içeriyor.

Dış borç yükü 129.6 milyar dolardan 466.7 milyar dolara tırmandı. 2018 itibarıyla 12 aylık dönemde üretici fiyatları yüzde 45, tüketici fiyatları yüzde 21.62 oranında arttı.

Elektriğe, doğal gaza, akaryakıta bir yıl içinde yüzde 40´lara dayanan oranlarda zamlar yapıldı. Benzine ve mazota sürekli olarak yüksek oranlı zamlar yapılıyor.

Bankalara bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı bir yıl içinde yüzde 34.6 oranında arttı. İşsizlik oranı yüzde 12?yi geçerken işsiz sayısı 4 milyona yaklaştı.

İşsizlik Sigortası Fonu?nda biriken milyarlarca lira, siyasal iktidar tarafından Fonun amacı dışında hoyratça kullanılıyor.

Sendikal hak ve özgürlüklere dönük saldırılar giderek daha arttı. Temel insan haklarından olan sendikal örgütlenme, toplu iş sözleşmesi ve grev hakları sistematik biçimde baskı altında tutuldu ve tutuluyor.

Sağlık sistemi yanlış politikalar ve yandaşlarına sağlanan milyarlık kaynak aktarımları nedeniyle tam bir bozulma, çürüme ve yıkım sürecine girdi.

Sosyal güvenlik sistemi, soysal koruma özelliğini hızla yitiriyor. Emeklilerin insanca ve onurlu yaşamaları gasp edilerek emeklileri sefalet ücretine mahkûm ediyorlar. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları bilinçli olarak çözümlenmiyor. Genel Sağlık Sigortası´na bağlanan umutlar çöktü ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), zorunlu duruma getirilmek isteniyor.

Ülkemizde basın özgürlüğü AKP iktidarının çok yönlü saldırıları sonucu yok edildi ve ediliyor. Çok sayıda gazeteci tutuklanırken birçoğu için davalar açılıyor.

Türkiye´nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile Anayasamızın güvence altına aldığı örgütlenme ve toplanma özgürlüğü günümüzde ağır baskı altındadır. Toplantı ve eylem hakkı yasa dışı tehditlerle yok edilmek istenirken, sürekli olarak halkı birine düşürmeye dönük nefret söylemleri canlı tutuluyor.

Hal böyle iken: Konfederasyonumuz Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu´nun DİSK´ in görüş ve taleplerini anlatan bir konuşmada Türkiye´nin gidişatına ilişkin düşüncelerini, fikirlerini ifade ettiğinden dolayı açılan ceza davası kabul edilemez. DİSK´in görüşleri yoksulluğa yolsuzluğa ve adaletsizliğe karşı insan onuruna yakışan aş iş özgürlük ve adalet mücadelesidir. Dolayısıyla Devrimci İşçi Sendikaları konfederasyonu Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu´na yapılan bu haksız ve adaletsiz suçlamayı esef ile kınıyor. Sayın, Genel Başkanımızın yanında olduğumuzu biz DİSK Emekli ? Senli emekliler olarak her zaman her yerde demokratik meşru hak alma mücadelemizden taviz vermeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz."

Baskılar bizi yıldırılmaz.

Direne direne kazanacağız.

Yaşasın DİSK Yaşasın Emekli ? Sen

/resimler/2019-4/2/2044479999456.jpg



Anahtar Kelimeler: Emekli çözüm beklentisi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli