Emekçi Kadın Platformundan "İstanbul sözleşmesi" basın açıklaması

Emekçi Kadın Platformundan

Bandırma Emekçi Kadın Platformu, tek imza ile geri çekilen "İstanbul sözleşmesi" için meydanda basın açıklaması

Bandırma Emekçi Kadın Platformu, tek imza ile geri çekilen "İstanbul sözleşmesi" için Bandırma Cumhuriyet alanında bir araya geldi. Alanda yapılan basın açıklamasını Emekçi Kadın Platformu dönem sözcüsü Alev Akbala okudu.

"Sevgili kız kardeşlerim, yolumuzda bize eşlik eden arkadaşlarımız, sesimizi duyurmak için emek harcayan basın emekçileri hepiniz hoş geldiniz.

Hoş geldiniz… Nasıl ki 2 Temmuz’da aydınlarımız, sanatçılarımız gericiler tarafından katledildiyse 1 Temmuz Türkiye’de yaşayan kadınların, çocukların, dili, dini, ırkı, cinsel yönelimi ne olursa olsun ötekileştirilen herkesin katledilmesine fırsat veren kara bir lekedir. İstanbul Sözleşmesinin yürürlükten kaldırıldığı günü unutmayın…  Sözleşmeyi uygulamayan, iptal eden ve yürürlükten kaldıranları da unutmayın…  Kadından, eşitlikten, adaletten ve hukuktan rahatsız olanları da unutmayın…

 İstanbul Sözleşmesi aile birliğini zedelediği için kaldırıldığına inandırılanlar!!! Evinde değer görmeyen, masaya su getirmediği için, yemeğin tuzu fazla diye, perdeyi araladı, kazandığı paranın hepsini vermedi, gece yorgunum dedi diye akla hayale gelmeyecek birçok sebeple her türlü şiddete maruz kalan ve katledilen kadınların ailesi olduğuna, birlik bütünlük içinde olduğuna emin misiniz?

 Ne yazık ki iktidara İstanbul Sözleşmesi’ni, feshetmek yetmedi; 4. Yargı paketi ile cinsel taciz davalarına somut delil şartı getirmeye hazırlanıyorlar. Meclise sunulacak olan bu paketin mağdurları ne yazık ki kadınlar ve çocuklarımız oluyor. Elmalı davası bunun açık örneğidir.  Hukuksuzluk örnekleri saymakla bitmiyor. Çanakkale’de, Sakarya’da ve Türkiye’nin pek çok yerinde çocuğa yönelik taciz ve tecavüzün işlendiği davalarda alınan kararlar ve verilen cezalar hukuksuzluğun kanıtıdır. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ zihniyetini alkışlayanların ellerinden kız kardeşlerimizin ve çocuklarımızın kanları damlıyor.

4. yargı paketinde yer alan somut delil şartını içeren madde ile adalete darbe vurmaya çalışan iktidar unutmamalıdır, Hukuk Devleti ilkelerine göre İstanbul sözleşmesinin iptalini içeren kararname hükümsüzdür, Anayasanın 90. Maddesine aykırıdır. İstanbul Sözleşmesi uluslararası sözleşmedir ve kanun hükmündedir, yetki gaspıyla TBMM devre dışı bırakılamaz.

İstanbul Sözleşmesini kendisine bir tehdit olarak gören siyasi iktidarın baskıcı ve ataerkil isteklerine teslim olmayacağız. Biliyoruz ki kadın cinayetleri politiktir, yaşamın her alanında kadın mücadelesi ve kadın dayanışması ile eşit ve özgür bir toplumu hep beraber inşa edeceğiz. Yaşam hakkı için, özgürlük için vazgeçmiyoruz, kabul etmiyoruz!



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı