Emek Platformu Su´yun peşinde

Emek Platformu Su´yun peşinde

Baski´nin yeni zam uygulamasına Emek Platformundan eylemsel tepki geldi

                                   BASINA ve KAMUOYUNA  24.07.2019                                                       Yaşam yüzümüze gülmeyince direniş mücadele kaçınılmaz oluyor. Ülkemiz koşullarında insanca ve refah içinde yaşamak mümkün değil. Yaşadığımız her gün karşımıza bin bir zorluk çıkarıyor. Hangisine karşı koyacağımızı şaşırır olduk.

      Kazanılmış haklarımıza göz dikiliyor. Ağaçlarımız ormanlarımız kesiliyor, zam üstüne zam yağıyor, toplu sözleşmelerimiz çıkmaza giriyor. Tarımda geçici çalışma sürelerimiz kısaltılıyor ya da işçilerimiz işten çıkartılıyor. Soluduğumuz hava içtiğimiz su acı hale getiriliyor. Halkın kendi parası ile satın alıp Belediyesine bağışladığı meralarımıza bile sistem el koyma peşinde.

        Yaşadığımız şehirde ulaşıma yapılan zam halkımıza ve özellikle öğrencilerimize büyük sıkıntı yaratmıştır. 65 yaş üstü toplu taşıma ücretsiz olmasına rağmen bu uygulamada da sık sık sorunlarla karşılaşılıyor. Aslında bu uygulama hem öğrencilerimize hem de 65 yaş üstü dar gelirli vatandaşlarımıza sorunsuz bir şekilde yansıtılmalıdır.

       Emekçilerin, emeklilerin ve dar gelirlilerin yaşam koşulları gün geçtikçe zorlaşırken, bir darbe de su fiyatlarına yapılan zamla geldi. Yıllardır en yüksek su ücreti ödeyen Bandırma Halkı,  yaptığı mücadelelerle indirttiği su ücretlerine yapılan zam ile yine karşı karşıya kaldı.

       Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde neredeyse bütün siyasi partilerin oylarıyla su zammı kabul edilmiştir. Siyasi partilerin amacı, ilkesi, toplumsal refaha hizmet etmek, toplumun çıkarlarını gözetmektir. Bu söylemlerle de bizlerden oy almışlardır. Ancak Türkiye´de siyaset böyle yapılmıyor. Her şey oy alana kadar geçerlidir.

       Bizleri en çok üzen ve şaşırtan geçen dönem birlikte su ücretleri için eylem yaptığımız sokağa çıktığımız CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin tavrıdır. Karşılığı ne olursa olsun Sosyal Demokrat olduğunu savunan kişilerin halkın yoksullaşmasına sebep olacak zamlara onay vermesi asla kabul edilemez. Bu sorun öyle büyük bir sorundur ki yaşadığımız diğer sorunların önüne geçmiştir.

        Şöyle ki yaptığımız etkinliklerde karşımıza hayati sorun olarak su zamları çıkmıştır. Bu zamlara karşı Bandırma Halkının topyekûn mücadele etmesi şarttır.  Bandırma Emek Platformu olarak çağrımız yapılan bütün zamlara karşı (su ulaşım balpark gibi) mücadeleyi ortaklaştırmak ve büyütmektir. 

                BANDIRMA EMEK PLATFORMU



gürkan haklı
25.07.2019 11:14:29
Bandırma lılar lütfen gelen faturalarınızı kontrol edin baski görevlileri fazla okuma yapıyorlar ayrıca son gelen faturam 14 günlük baski soyguna çıkmış

Anahtar Kelimeler: Emek Platformu peşinde
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu