EMEK GENÇLİĞİNDEN 1 MAYIS ÇAĞRISI

EMEK GENÇLİĞİNDEN 1 MAYIS ÇAĞRISI

Bandırma Emek Gençliği yaklaşan 1 Mayıs öncesi toplumun tüm kesimlerine bir çağrı yaptı.

Bandırma Emek Gençliği yaklaşan 1 Mayıs öncesi toplumun tüm kesimlerine bir çağrı yaptı. "Bize dayatılan bu karamsar tabloya mahkum değiliz! Bulunduğumuz her yerde; atölyelerde, mahallelerde, sınıflarda, kulüplerde bize dayatılan bu koşullara karşı eğitim hakkımız için, güvenceli bir gelecek için, demokratik bağımsız bir ülke için birleşelim" diyen Emek Gençliği 1 Mayıs´ta alanlarda olma mesajı verdi.

Bandırma Emek Gençliği 1 Mayıs Emek Bayramı öncesinde bir çağrı yaptı. Çağrıda toplumun tüm kesimlerine 1 Mayıs´ta alanda olunması gerekliliği vurgulandı. Emek Gençliğinin mesajı şu şekilde;

Geleceğimizden Tasarruf Etmeyeceğiz! Üniversite mezunu işsiz sayısı 55 ilin toplam nüfusunu geçti; her dört gençten biri işsiz. Öğrenim ve katkı kredisini ödeyemeyen mezun sayısı 279 bin 897. Son üç ayda işini kaybeden sigortalı iişsiz sayısı 580 bin. Enflasyon %19,67.Yaşam her alanda pahalılaşıyor.Türkiye kişi başına gelir sıralamasında dünyada 64´üncü sıradan 71´inci sıraya geriledi.Ülke ekonomisi daha da kötüye gidiyor; ekonomik kriz derinleşiyor. Türkiye eğitime en az bütçe ayıran ikinci ülke.2003 yılında özel okulların resmi okullara oranı %2 iken, bugün %25.Ülkede 54 bin 732 resmi, 13 bin 679 özel okul bulunuyor. Eğitimde 4+4+4 düzenlemesinden  sonra özel liselerde okuyan öğrenci sayısı %305 arttı. Tek adam ittifakı ise bu krizin faturasını emekçilere ve gençliğe yüklemek istiyor. Yukarıda verdiğimiz sayılar bunun en büyük kanıtı.En temel hakkımız olan eğitim hakkımız elimizden alınıyor; eğitim alabilen de işsizlikle karşı karşıya kalıyor.Demokratik hak ve özgürlüklerimiz de tek adam yönetimi tarafından kısıtlanıyor, yan yana gelmemizin olanakları ortadan kaldırılmak isteniyor.Üniversitelerde kulüp ve toplulukların etkinlikleri engelleniyor; liseliler okullarında yaşanan istismara karşı çıktıklarında disipline verilmekle tehdit ediliyor; işçi gençleri grevleri yasaklanıyor.

 ´´Peki nasıl değişecek?´´

Bu soruya vereceğimiz cevabın öznesi olacağımız ölçüde kendi geleceğimizi kendi ellerimize almış olacağız.

Bize dayatılan bu karamsar tabloya mahkum değiliz! Bulunduğumuz her yerde; atölyelerde, mahallelerde, sınıflarda, kulüplerde bize dayatılan bu koşullara karşı eğitim hakkımız için, güvenceli bir gelecek için, demokratik bağımsız bir ülke için birleşelim. İşçi sınıfı ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs´ı bulunduğumuz her alanda taleplerimiz için mücadele etmenin, yan yana gelmenin, sesimizi yükseltmenin aracı olarak değerlendirelim.

İŞ, BİLİM ve ÖZGÜRLÜK TALEPLERİMİZLE 1 MAYIS´TA SAAT 10:30 DA İDO ÖNÜNDE TOPLANALIM.                                                                                                                         BANDIRMA EMEK GENÇLİĞİ



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli