Eleman alınacak

Eleman alınacak

Adalet Bakanlığı 25 Bin İnfaz Koruma Memuru Alacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Adalet Bakanlığına devrine ilişkin yasayla, 5 yıl içinde dış güvenliğin kademeli şekilde Bakanlığa geçeceğini belirterek, bu kapsamda ortalama 25 bin civarında yeni infaz koruma memuru alınacağını bildirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Sincan Ceza İnfaz Kurumunda açık cezaevi mahkûmları ve cezaevi çalışanları ile iftar yemeği yedi, ardından konuşma yapan Bekir Bozdağ tüm mahkûmların ve cezaevi çalışanlarının bereketli ramazan ayını kutladı. Adalet Bakanı Bozdağ cezaevinde çalışan personellerin işinin hiç kolay olmadığını ve onların büyük fedakarlıklarla çalıştığını ve onların dertlerinin giderilmesi konusunda adımlar atacaklarını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Ekimde Yasamız Çıkıyor”

Ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Jandarmadan Adalet Bakanlığına devrini öngören düzenlemenin Meclis Genel Kurulunda olduğunu anımsatan Bozdağ, “Ekim’de Meclis açılınca inşallah yasayı çıkaracağız. Yasanın çıkmasından sonra cezaevlerimizin tamamının dışı güvenliği kademeli şekilde Adalet Bakanlığına geçmiş olacak. Bunun için 5 yıllık geçiş süreci öngörüyoruz” dedi. Şu anda cezaevlerinde adeta ikili bir yönetim olduğunu, dış güvenlik ve içerinin yönetimiyle ilgili iki başlı bir durum yaşandığını ifade eden Bozdağ, “Güvenliğin değişmesinden sonra, yönetimde de birlik oluşacaktır. İşlerin sağlıklı yürümesi ve sorumlunun tek olması son derece önemli. Şimdi infaz koruma memurlarıyla ilgili ayrı, jandarmayla ilgili ayrı usul var. Ortada olay olduğunda çözümü zorlaşıyor. Onun için sorumluları da tekleştiren hesap soranları da tekleştiren bir adımı atmış olacağız.  Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra 25 bin  yeni infaz koruma memurunu atayacağız” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Yıpranmayı yeniden getiriyoruz” Ayrıca İnfaz koruma memuru ve diğer personellerin yıpranmalarıyla ilgili sorunları olduğunu belirten Bozdağ, Bu yıpranmalarla ilgili sorunları çözüyoruz ve yıpranmayı yeniden getiriyoruz dedi. Özlük hakkında ciddi oranlarda düzelmede yapıyoruz ve yasamız ekim ayında yasallaşacağını açıkladı.

Tutulu ve hükümlülerinde beklentileri olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şunları da Açıkladı:

“Tutuklu ve hükümlü olanların beklentileri çok farklı farklı. Cezaevlerinde, askerde olduğu gibi konuşulan konular var, ‘bazı kanunlar çıkacak’ şeklinde. Bu iftar sofrasında tüm tutuklu olan kimseyi üzmek istemem ama devletimizin gündeminde bir af çalışması yok. Böyle bir çalışmada düşünülmüyor. Fakat ceza evlerinde bulunan kardeşlerimizin koşullarını daha iyileştirilmesi, belki de infaaz sisteminde açık cezaevine ayrılma konusunda genişletmeler yapabiliriz. Açık cezaevi ile ilgili bir çalışmamız bulunmakta, bittiği zaman da Meclis’e sevk i yapılacak. Ne kadar genişleyecek çalışma bitince göreceğiz.” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ konuşmasını bitirdikten sonra tutukluların ve hükümlülerin sağlık içerisinde cezalarını tamamlayarak ailelerine kavuşmalarını diledi.

Bir önceki yazımız olan Sağlık Bakanlığı Klinik Destek Memuru Alımı başlıklı makalemizde Destek Memuru Alımı, Klinik Destek Memuru ve Klinik Destek Personeli hakkında bilgiler verilmektedir.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false