“El Emeği Alışveriş Günleri”ni Mirza açtı

“El Emeği Alışveriş Günleri”ni Mirza açtı

Oysa 500 kişinin iftar açması için dağıtılan yemeğin yetmediği Malta Deresi iftarı maliyetiyle bu çadır kurulabilirdi.

Oysa 500 kişinin iftar açması için dağıtılan yemeğin yetmediği Malta Deresi iftarı maliyetiyle bu çadır kurulabilirdi.

Bandırma’da “El Emeği Alışveriş Günleri” başladı.

Bandırma Belediyesi tarafından organize edilip, Cumhuriyet alanındaki çadırda, 12-21 Nisan 2024 günleri arasında, saat 09.00-21.00 arasında açık kalacak kadın el emeği sergisinin açılışını Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı.

İpek Çetinkuş ve Filiz Aslan’ın konuşmalarının ardından Mirza’ya söz verildi.

TOLGA TOSUN DÖNEMİNE SERT ELEŞTİRİ

Konuşmasına kadınların toplum içindeki önemini vurgulayarak başlayan Mirza, “Sizlerin el emeklerini önemsiyoruz. Siz olmasanız, bu çadır da olmazdı” dedi.

KÜÇÜK KORKU İMPARATORLUĞU VARDI

Kendisinden önceki Bandırma Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bile bu konudaki isteği geri çevirerek, el emeği sergisini açmadığını belirten Başkan Dursun Mirza, şunları aktardı:

“Bandırma Belediyesi kurumsal olmak zorundadır. Ama benden önceki yönetim bunun bilincinde değildi ve görevini yapmadı. Küçük bir korku imparatorluğu kurdu. Öyle ki insanlar, sosyal medyada yaptığım paylaşımlara bile beğeni yapmaktan korktular. Hiç kimseden korkmayın, çekinmeyin.”

MALTA DERESİ İFTARINA VERİLEN PARAYLA BU ÇADIR AÇILABİLİRDİ

Kendisinden önceki Tolga Tosun yönetiminin, yerel seçim öncesi Malta Deresi’nde verdiği iftarın parasıyla “El Emeği Alışveriş Günleri” organizasyonunun yapılabileceğine dikkati çeken Mirza, “Bu iftarın parasını bile bize borç olarak bıraktılar. Kurumlar, kişiye bağlı olmaksızın görevlerini yapmak zorundadır. Bize ise sadece kişi isterse görev yapılıyor. En büyük güç sizlersiniz. Bu anlattıklarımın partiyle de ilgisi yoktur. Sadece görevin yapılıp yapılmaması ile ilgilidir. Ramazan ayı öncesinde kadınlarımız bize gelerek, benden bu çadırın açılmasını istediklerinde hiç tereddüt etmedim ” dedi.

ÇOK KÖTÜ BİR TABLO DEVRALDIK

Tolga Tosun’dan çok kötü bir ekonomik tablo devraldığının bir kez daha altını çizen Mirza, şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz şu Cumhuriyet alanındaki granitleri 2019 yılında ben böyle bırakmamıştım. Bu granitleri bile onarmadan bana bıraktı. Şimdilik beton dökerek tamir ettik. Ahmet Akın’ın başkanlığındaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu alanı, sahil bandı ve Sevgi Yolu ile de birleştirerek, çok güzel bir duruma getireceğiz. Çok iyi bir ekibimiz var. Kadınlarımıza, engelli vatandaşlarımıza, gazilerimize ve şehit ailelerine sahip çıkacağız. Ancak biraz zamana ihtiyacımız var. Çünkü çok kötü bir ekonomik tablo devraldık. Biraz kendimizi toparlamaya ve zamana ihtiyacımız var. Bu güçlüklerin üstesinden geleceğiz. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Dedikodulara prim vermeyin. Bize sorun, bize inanın ve güvenin.”  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Emeği Alışveriş Günleri” Mirza
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı