El öptü, özür diledi.

El öptü, özür diledi.

Gazi´ye hakaret tatlıya bağlandı.

30. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm festivali, Cumhuriyet alanındaki Merve Özbey konseri giriş noktasında görevli, Akademi grup güvenlikçileri tarafından hakarete uğradığı gerekçesi ile konuyu kurumsal boyuta taşıyan Gazi Ertan Kanarlıoğlu, ilgili kurumun yetkili ve sorumluları tarafından yapılan özür sonrası konu tatlıya bağlandı.

Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyesi Gazi Ertan Kanarlıoğlu´nun Cumhuriyet alanındaki Merve Özbey konserine giriş noktasında görev alan güvenlikçilerin Gazi kartı ibraz edilmesine rağmen duyarsız tavır ve davranışlarını hakaret olarak kabul edip, konuyu cemiyete taşıması ile başlayan süreç, sosyal paylaşıma düşmesi ile gündem oluştu.

Konuya duyarlılık gösteren birçok demokratik kitle örgütü bugün Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve yetimleri derneğini ziyaret ederek, hem Gaziler günü kutlamalarında bulundular, hemde yaşanan talihsiz olay nedeni ile üzüntülerini dile getirdiler.

Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve yetimleri derneğini ziyaretinde görüş veren İyi Parti İlçe Başkanı Necmi Sert, "Dün akşam konser alanında bizi derinden üzen bir hadise yaşanmış, bizim için bazı mukaddeslerimiz var. Bunların başında Bayrak, Vatan, Gaziler, Şehitler ve yakınları geliyor. Millet olarak saydığımız bu mukaddeslere hepimiz sahip çıkmamız lazım. Ben şahsen bu mukaddeslere dil uzatanın dilini kopartırım. El uzatanın elini kırarım. Öyle bir anlayışa sahibim. Bu arkadaşlar gerçek bedel ödeyen arkadaşlarımızdır. Son zamanlarda ´Bedelli askerlik´ diye bir tabir var. O Bedelli askerlik değidir. O paralı askerliktir. Bedelli askerlik hayatını ortaya koymakla olur. Bu vatan bu millet için, bu memleket için, bu bayrak için Ertan arkadaşımız ayağını vermiş, bir başka gazimiz gözünü, kolunu, bacağını vermiş... Bazıları da şehit olmuşlar... Canları ile ödemişler bunu... İşte bedel ödemek budur... Benim bedelliden anladığım budur... Dolayısı ile akşam yaşanan bu olayın ben münferit bir olay olarak değerlendiriyorum. Zaten az öncede arkadaşlar geldi konu tatlıya bağlandı. Art niyet olmadığını söylediler. Yoğunluk ve yorgunluktan kaynaklandığını söylediler. Her iki tarafta helallaştı. Ttalıya bağlandı, ben bundan böyle güzel Bandırmamızda böyle bir olayın asla yaşanmayacağına inanıyorum." dedi.

Tatlıya bağlanan konuya ilişkin açıklamada bulunan Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve yetimleri derneği Başkanı Ecevit Karakoyun,"19 Eylül Gaziler günü saat 22.00 sularında festival alanına girişte arkadaşımıza yapılan, kimlik sorulma ve içeri alınmama bir protokol ayıbı mı?  Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve yetimlerinde bulunan kartlar bence protokolleri yıkan en değerli şeylerdir. İnşallah bundan sonra görev yapacak olan arkadaşlar kamuda veya özelde görev yapacak arkadaşlar biraz daha hasas olurlar, biraz daha saygılı olurlar, bu konuya hassasiyet gösterip arkamızda duran tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum."dedi.

Gazi Ertan Kanarlıoğlu´na yapılan davranışa kayıtsız kalmayan Bandırma Malül Gaziler Cemiyeti Başkanı Necip Şengöl´de yönetim kurulu arkadaşları ile ziyarette bulunduğu Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve yetimleri derneğinde yaptığı açıklamada "Hepimiz evlatlarımıza vatan sevgisi, bayrak aşkı aşılamaya çalışırken böyle bir olayın yaşanması bizi gerçekten üzdü. Cumhuriyey alanı gibi bir yerde etkinlik varken ve o kalabalıkta gazimizin refüze edilmesi gerçekten üzücü, bundan sonra böyle bir olayın yaşanmayacağı inancındayım." dedi. 

/resimler/2019-9/21/1000534183452.jpg



Anahtar Kelimeler: öptü özür diledi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli