Ekmek Aslan'ın midesinde

Ekmek Aslan

Seyyar Karpuzcu ile Zabıtanın tartışması gündeme damgasını vurdu "Herkes haklı"

Gündeme damgasını vuran olay Erdek, Havuzlu meydan'da yaşandı.

Ağır kış şartlarının olumsuz etkilediği seyyar esnaf havaların ısındığı bahar ile birlikte tazgahını hareketlendirmek isterken baş gösteren KORONA belası katıksız sofrasına tuz-biber oldu.

Tüm olumsuzluklara rağmen ayakta kalmanın çabası içinde "vatandaş şeker hastası oldu, tatlı değil karpuz yer" düşüncesinden hareket ile arabasına yüklediği karpuzları Havuzlu meydanda saymaya başlayınca göze geldi.

Sektör rekabeti böyle durumlarda en hızlı işleyen sistem olarak konu Zabıta'nın gündemine kadar geldi. 2 Genç zabıta Erdek trafiğinin en yoğun olduğu havuzlu meydan önünde seyyar satıcılık yapılamayacağı gerekçesi ile uyarıda bulunup, ceza tanzim etmek isteyince işe bilende, bilmeyen de müfdahil oldu.

Hani derlerya "kendi işini bilmeyen" işte o cinsten her kafadan bir ses çıkınca karpuzcu esnaf arka bulup cesaret alınca görevli zabıtalara sesini yükseltti ve devreye polis girdi.

Karpuzcu esnaf, Zabıta ve Polis üçceninde süre gelen tartışma bir hayli uzun sürdü. Trafik aksadı, ağız dalaşında yükselen sese kulak verenler meydanı panayıra çevirdi.

Sonuçta fatura en çok sesi çıkan karpuzcu esnafa çıktı. "Bayram üstü çoluk çocuğa rısk." diyen karpuzcu Zabıta cezasına itiraz ederken, duruma müdahil olan birde trafik cezası yemek durumunda kaldı.

Oysa yaşanan trajedi de herkes haklıydı. Karpuzcu bayram üstü ekmeğinde, zabıta şikayete konu işgale müdahale, polis durumun geneline hakim!.... Fatura gariban karpuzcuya 



Anahtar Kelimeler: Ekmek Aslan' midesinde
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli