Eğitim Sen'de Bayrak Erdal Doğru'da

Eğitim Sen

Eğitim-Sen Genel Kurulunda Bandırma Temsilciliğine Erdal Doğru getirildi.

Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliğinin olağan genel kurulu yapıldı.

Dördü Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden olmak üzere toplam 118 üyeye sahip bulunan temsilciliğin Bandırma Öğretmen Evi salonunda gerçekleşen genel kurulunda Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliğine Erdal Doğru seçildi.

Genel kurulda divan başkanlığını Gültekin Mutlu, yazmanlıkları ise Utku Özdemir ve Devrim Karaca’nın yaptı. Mutlu, demokrasilerde sendikal mücadelenin önemini vurgulayan konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçti.

İki dönemden beri, altı yıldır sendikanın Bandırma temsilciliğini yürüten Mustafa Kocataş, konuşmasında, siyasi iktidarın, çalışanlar üzerinde uyguladığı baskı sonucu yaratılan korku iklimine karşın Eğitim-Sen’in, ülkemizde dik bir duruş sergilediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bugün dünyada yaşanan ekonomik krizi bizler değil, emperyalistler yarattı. Bunun nedeni emperyalist güçlerin, dünya nimetlerini paylaşma savaşıdır. Ülkemizin ekonomisinde de bu kapitalist yansımayı görüyoruz. Kapitalist güçlerin siyasi istikrarla işbirliği yapması sonucunda ülkemizde bozuk bir sistem yürürlüğe sokuldu. Son olarak hazırlanan bütçe, yoksulluk anlamına geliyor. Bu bütçede çalışanlar, emekçiler, kadın ve tarım yok. Tarımda tüketen ve ithal eden bir ülke durumuna geldik. Çocuklarımızın geleceği için bundan sonra da tüm sivil toplum kuruluşları, demokratik örgütler ile güç birliği yapmak zorundayız. Çünkü bugün ülkemizde, kamu çalışanlarını itibarsızlaştırma ve böylece iş güvenliğini ortadan kaldırmaya çalışan bir iktidar var. Öğretmenlere dayatılan bir müfredat bulunuyor. Özel okulların sorunlarını çözmeye çalışan, imam hatip okullarının çokluğuyla öğünen bir Milli Eğitim Bakanı var.”

Kocataş’ın, çalışma ve mali raporları okumasının ardından raporların görüşülmesine geçildi. Hacı Akyaz, İdris Erdoğdu ve Erdal Doğru, düşüncelerini açıkladılar. Bu arada, Emekliler Sendikası Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış da bir konuşma yaptı.

                     ERDAL DOĞRU’NUN KONUŞMASI

Temsilciliğin yeni başkanı Erdal Doğru, şöyle konuştu:

“Kurulduğu günden beri emek ve demokrasi mücadelesinin en kararlı öznelerinden biri olan Eğitim-Sen, her çeşit zorluğa rağmen mücadelesine devam ediyor. Her çeşit baskı, zulüm ve ötekileştirmeye karşın Eğitim-Sen’li öğretmenin aydınlık bir ülke, demokratik, bilimsel, laik ve ana dilde eğitim mücadelesi sürüyor, sürecek; yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek! Ne dünümüzden, ne bugünümüzden, ne de yarınlarımızdan vazgeçeceğiz. Bir ağaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçesine birlikte yaşayıp, birlikte mücadele edeceğiz. Varsın onlar içlerindeki karanlığa sarılsınlar. Bizler birbirimize, insanlığa, daha güzel yarınlara sarılalım. El ele verip umut olalım. Yaşasın Eğitim-Sen! Yaşasın KESK!”

                                 YENİ YÖNETİM

Ardından seçimlere geçildi. Tek listeyle girilen seçimde üç yıl süreyle görev yapacak temsilciliğin yürütme kurulu, Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Ortaokulu öğretmeni Erdal Doğru’nun başkanlığında Mustafa Kocataş, Mustafa Uygur, Seçgin Çalık ve Önder Kaçmaz’dan oluştu.

                                     ŞUBE DELEGELERİ

Genel kurulda, temsilciliğin 29 şube delegesi ise şöyle belirlendi:

Erdal Doğru, Mustafa Kocataş, Seçgin Çalık, Önder Kaçmaz, Mustafa Uygur, Selçuk Ukşal, Halis Tari, İdris Erdoğdu, Utku Özdemir, Nadir Yıldız, Aziz Özyurtlu, Gülcan Yıldız, Hakan Çamoğlu, Hacı Akyaz, Elvan Öztürk, Alev Akbaba, Refika Çakıcı, Sevda Uygur, Sevgi Can Koç, Necmi Akbaş, Nurcan Kocataş, Özlem Çalık, Gülsüm Aydın, Hasibe Çelik, Zükran Karaçubuk, Mahmut Aydın, Birol Bektaş, Özcan Tüm, Zafer Özcan  HABER: ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Eğitim ' Bayrak Erdal Doğru'
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli