Eğitim Sen 25 yaşında

Eğitim Sen 25 yaşında

Bandırma’da da kutlama düzenlendi

Eğitim Sen, kuruluşunun 25. yılını Bandırma’da da kutladı. Bu amaçla Eğitim Sen Bandırma temsilciliği, “Çamlık Kafe”de bir kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat, Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Eğitim Sen üyeleri katıldılar.

ERDAL DOĞRU KONUŞUYOR

Kahvaltıda ilk konuşmayı Eğitim Sen Bandırma Temsilcisi Erdal Doğru yaptı.

23 Ocak 1995’te, Eğit-Sen ve Eğitim-İş’in birleşmesiyle kurulan Eğitim Sen’in 25. mücadele yılını kutladığını belirten Doğru, şunları söyledi:

“Bugüne kadar maruz kaldığımız baskı, tehdit, yasak ve engellemelere rağmen aydınlık yarınlara doğru yürüyüşümüzü onurla, dirençle, umutla ve kararlılıkla sürdürüyoruz.

Eğitim Sen öylesine güçlü bir geleneğe sahiptir ki, mücadele tarihi içinde isimler ve yüzler değişse de savunulan ilke ve değerler hiçbir zaman değişmemiştir. Çocuklarımıza ve öğrencilerimize verdiğimiz sözden asla vazgeçmedik. Onlara onurlu bir gelecek bırakmanın sorumluluğunu her zaman hissettik. Eğitim Sen, eğitimde ve toplumsal yaşamın her alanında oluşturulmak istenen karanlığı, fiili ve meşru mücadelesi sonucunda yırtarak, umudu örgütlemiş, eğitim ve bilim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olmuş, mücadeleci kimliğinden ödün vermeden çeyrek asrı geride bırakmıştır. Eğitim Sen, geçtiğimiz 25 yılda sadece hakların değil, aynı zamanda emek, demokrasi ve barış mücadelesinin öznesi olmuş, her çeşit antidemokratik uygulamanın, baskıların ve her çeşit ayrımcılığın karşısında yer almıştır. Eğitim Sen’in mücadelesi aynı zamanda, düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğünün sağlanması, farklı kimlik ve kültürlerin kendilerini özgürce ifade edebildiği ve kamusal alanda kendisini temsil edebildiği gerçek anlamda laik ve demokratik bir Türkiye yaratılması mücadelesidir. Eğitim Sen, geçmişten bugüne taşıdığı değerlerle, eğitim ve bilim emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele örgütü olmayı sürdürecektir. Eğitim Sen, karanlığa karşı aydınlığın mücadelesini vermeye devam edecektir. Eğitim Sen, son nefeslerinde bile ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ diyen Deniz’lerin kavgasını sürdürecektir. Çünkü bu kavga tüm ezilenlerin kavgasıdır. Bu kavga, eşit, özgür, demokratik, ana dilinde eğitim hakkından yoksun milyonların kavgasıdır. Bu kavga, Gezi’de katledilen Berkin’lerin, Atakan’ların, İsmail Korkmaz’ların kavgasıdır. Bu kavga bitmedi, bitmeyecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek! Yaşasın eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesi! Yaşasın Eğitim Sen!”

ABDURRAHMAN BULUT KÜRSÜDE

Ardından düşüncelerini açıklayan Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, demokrasi mücadelesini bundan sonra da sürdürmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, “Bizler, TÖS, TÖBDER gibi güçlü eğitim sendikalarından biriktirdiklerimizle bugünlere geldik. Bugünlere gelinceye kadar eğitimcilerimiz, üyelerimiz çok bedeller ödediler. Günümüz, mücadelede bir araya gelme günüdür. Tek adam faşist diktatörlüğüne karşı birlikte mücadele etmeliyiz.” dedi.

PASTAYI ÇOCUKLARA KESTİ

Eğitim Sen’in kuruluşu için 25. yıl pastası da hazırlandı. Eğitim Sen Bandırma temsilcisi Erdal Doğru, pastayı, “Geleceğimizi onlara emanet edeceğiz” dediği çocuklara kestirdi.

Ardından, Bandırma Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Sami Silahtaroğlu’nun müziği eşliğinde kutlama sürdürüldü. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Eğitim yaşında
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı